Όταν οι μεγάλοι γίνονται...μικροί

Θα ήθελα να σχολιάσω σύντομα το σημερινό παιχνίδι του Α.Ο. Αχαΐας "η Γαλήνη" έναντι του Α.Π.Σ. Αναγεννησιακού Πατρών.



Πριν ξεκινήσω θα αναφέρω αρχικά τις συνθέσεις των ομάδων:

Α.Ο. Αχαΐας "Η Γαλήνη"
  • Γασπαρινάτος Σωκράτης (33 ετών)
  • Ζορμπαλάς Σπυρίδων (41 ετών)
  • Λαλιώτης Ανδρέας (30 ετών)
Μέσος όρος ηλικίας: 34.6 ετών

Α.Π.Σ. Αναγεννησιακός Πατρών
  • Χατζηλυγερούδης Γεράσιμος (11 ετών)
  • Αδριανός Θεμιστοκλής (11 ετών)
  • Αδριανός Παναγιωτης (10 ετών)
Μέσος όρος ηλικίας: 10.6 ετών


Εδώ να σημειώσω ότι και οι 3 αθλητές της Γαλήνης είναι ενεργοί αθλητές τα τελευταία χρόνια.


Λοιπόν, θα ξεκινήσω (συνεχίσω καλύτερα...) με μία περιγραφή του σημερινού αγώνα, όπου τελικά νικήτρια ήταν η ομάδα της Γαλήνης με 4-2. Η Γαλήνη ήταν γηπεδούχος και δηλώθηκε ως εξής: Α-Γασπαρινάτος, Β-Λαλιώτης,C-Ζορμπαλάς, ενώ ο Αναγεννησιακός δήλωσε τους αθλητές του: Υ-Χατζηλυγερούδης,Χ-Αδριανός Θ.,Ζ-Αδριανός Π.. Επίσης, στην αίθουσα βρισκόταν και ο ομοσπονδιακός Ζήκος Σωτήρης και ο πρόεδρος της Γαλήνης Ευθυμάκης Πολύκαρπος (αργότερα ήρθε και ο πρόεδρος του Αναγεννησιακού Χατζηλυγερούδης Ιωάννης).

Στο πρώτο παιχνίδι βρέθηκαν αντιμέτωποι ο Γασπαρινάτος με τον Χατζηλυγερούδη. Το παιχνίδι αναμενόταν να ήταν ντέρμπι όπως και έγινε. Το πρώτο σετ το πήρε ο μικρός (Γεράσιμος) με 14-12, ενώ το επόμενο μέτρησε η εμπειρία και ο Σωκράτης επικράτησε με 11-5. Στο επόμενο σετ ο Γεράσιμος βρέθηκε να έχει σετ-μπολ (10-9 ή 11-10) και έχασε μία εύκολη μπάλα και στόπαρε το μπαλάκι πιο δυνατά πάνω στο τραπέζι από ό,τι συνήθως. Ο Σωκράτης λοιπόν σε εκείνο το σημείο του παιχνιδιού (1-1 σετ και 10-10 ή 11-11 [δεν θυμάμαι ακριβώς και δεν έχει και σημασία]) θεώρησε σκόπιμο να σταματήσει το παιχνίδι και να απευθυνθεί προς τον πάγκο του Αναγεννησιακού κάνοντας υπόδειξη στους προπονητές ότι έπρεπε να γίνει παρατήρηση στον μικρό και ότι αν υπήρχε διαιτητής θα σήμαινε κίτρινη αυτή του η ενέργεια. Προφανώς, για λίγο επικράτησε φασαρία με τον Σωκράτη και τον Τσοκανά Θανάση (προπονητή του Αναγεννησιακού) να ανταλλάσουν έντονες κουβέντες. Τελικά, το σετ το πήρε ο Γεράσιμος με 13-11. Το ματς κύλησε ομαλά στη συνέχεια (σχετικά..υπήρχε μια μικρή ένταση στην ατμόσφαιρα), όπου τελικά νίκησε ο Γεράσιμος με 3-2 σετ (11-9 το κόντρα). Μετά το τέλος του παιχνιδιού, ο Σωκράτης ενώ έδωσε το χέρι με το Γεράσιμο, δεν πήγε στον πάγκο να δώσει χέρι στους προπονητές (εσκεμμένα).

Τα δύο επόμενα παιχνίδια έληξαν υπέρ της Γαλήνης με τον Λαλιώτη Ανδρέα να νικάει με 3-2 σετ τον Αδριανό Θέμη και τον Ζορμπαλά Σπύρο να νικάει με 3-2 σετ τον Αδριανό Παναγιώτη.

Στο διπλό για τη Γαλήνη αγωνίστηκαν οι Γασπαρινάτος/Λαλιώτης, ενώ για τον Αναγεννησιακό Χατζηλυγερούδης/Αδριανός Παναγιώτης. Στο πρώτο σετ και ενώ το σκορ ήταν κοντά στο 10 (9-9/10-10), ο Γεράσιμος χάνοντας έναν εύκολο πόντο έδωσε πιο δυνατά την μπάλα στον Σωκράτη (η μπάλα έσκασε 2 φορές στο τραπέζι). Πάλι ο Σωκράτης θεώρησε σκόπιμο να διακόψει το παιχνίδι και να απευθυνθεί στον πάγκο του Αναγεννησιακού να ζητήσει τα ρέστα. Αυτή τη φορά η αψιμαχία του με τον Θανάση (Τσοκανά) είχε μεγαλύτερη διάρκεια και ο Θανάσης τελικά σηκώθηκε από τον πάγκο και απομακρύνθηκε (με δική του πρωτοβουλία για να μην πάρει μεγαλύτερη έκταση το θέμα). Ακόμη, κατά τη διάρκεια των αψιμαχιών ο Θανάσης είπε στον Γεράσιμο "Μάκη, πιο ήρεμα και άσε τις χαζομάρες" και ο Σωκράτης αρπάχτηκε (προφανώς θα άκουσε "Άκη" όπως τον φωνάζουν) και είχαμε έντονες κουβέντες πάλι. Το σετ, τελικά, το πήρε η Γαλήνη με 12-10. Στην ανάπαυλα του σετ συνεχίστηκαν μερικές αψιμαχίες μεταξύ των "μεγάλων", οι οποίες είχαν ως συνέπεια οι μικροί του Αναγεννησιακού (Γεράσιμος και Παναγιώτης) να βουρκώσουν (ειδικά ο Γεράσιμος δεν ήθελε να συνεχίσει). Τελικά, το παιχνίδι συνεχίστηκε (με τον Θανάση να μην βρίσκεται στον πάγκο - πάλι με δική του πρωτοβουλία) και ο Αναγεννησιακός πήρε το διπλό με 3-2 σετ. Καθ'όλη τη διάρκεια του διπλού ο Σωκράτης αγριοκοίταζε ανά περιόδους τα παιδιά και κυρίως τον Γεράσιμο. Επίσης, ούτε μετά το τέλος αυτού του παιχνιδιού ο Σωκράτης (αλλά ούτε και ο Λαλιώτης) έδωσε το χέρι του στους προπονητές (εσκεμμένα), ενώ στα παιδιά το έδωσε.
Το παιχνίδι τελικά τελείωσε και βρήκε νικήτρια την Γαλήνη με 4-2.

Μετά το τέλος του παιχνιδιού, ο προπονητής του Αναγεννησιακού Τσοκανάς Θανάσης ζήτησε από τον Σωκράτη να βγουν εκτός της αίθουσας (που βρίσκονταν οι μικροί αθλητές) και να συζητήσουν πολιτισμένα. Σε αυτή την πρόσκληση του Θανάση, ο Σωκράτης αντέδρασε επιθετικά μιλώντας άσχημα για τον Γεράσιμο (και για τους προπονητές) τόσο στους προπονητές όσο και στον πρόεδρο του Αναγεννησιακού (που τυχαίνει να είναι και πατέρας του Γεράσιμου). Συνέπεια αυτού ήταν να οξυνθούν και άλλο τα πνεύματα, αλλά ευτυχώς οι ηρεμότεροι ησύχασαν την ατμόσφαιρα και η ομάδα του Αναγεννησιακού αποχώρησε. Η αντίδραση των μικρών στην κατάσταση αυτή ήταν αναμενόμενη: οι αδερφοί Αδριανοί ήταν "παγωμένοι", ενώ ο Γεράσιμος έκλαιγε για αρκετή ώρα μετά το παιχνίδι (περί τη 1 ώρα).


Εγώ, λοιπόν, θα παραθέσω την γνώμη μου για το παραπάνω συμβάν προσπαθώντας να το δω και από τις δύο πλευρές.
  • Αρχικά, θεωρώ πολύ μεγάλο λάθος (και τις περισσότερες φορές γίνεται εσκεμμένα) αθλητές ή διαιτητές να σταματάνε παιχνίδια σε κρίσιμα σημεία για να γίνουν υποδείξεις σχετικά με ζητήματα αθλητικής παιδείας. Ο αθλητής που του γίνεται υπόδειξη χάνει τον ρυθμό του και την συγκέντρωσή του και δεν πρόκειται ποτέ να τον βοηθήσουν αυτές οι υποδείξεις (την ώρα που γίνονται) να βελτιώσει την συμπεριφορά του στο μέλλον. Βέβαια, όταν γίνονται υπερβολές από τη μεριά του αθλητή είναι θεμιτό (κάτι που δεν έγινε στην περίπτωσή μας).
  • Έπειτα, όταν υπάρχει διαφωνία/ένσταση/ένταση θεωρώ πως ο μεγαλύτερος είναι αυτός ο οποίος πρέπει να συγκρατήσει την κατάσταση και να μην την αφήσει να "ξεφύγει". Αν και ο μεγαλύτερος (και θεωρητικά σοφότερος) γίνει "μικρός", τότε τα πράγματα δεν εξελίσσονται καλά (όπως έγινε στην περίπτωσή μας).
  • Βέβαια, οι μικροί έχουν πολύ μέλλον μπροστά τους και γι αυτό πρέπει να καθοδηγούνται και να τους γίνονται παρατηρήσεις για να διορθώνονται ώστε να γίνουν σωστοί άνθρωποι και αθλητές. Και ακραίες συμπεριφορές ή αντιδράσεις πρέπει να τιμωρούνται από τους διαιτητές (ή τους προπονητές τους).
  • Επίσης, οι μεγαλύτεροι στο χώρο πρέπει να χαίρονται με το γεγονός ότι μικροί αθλητές έχουν φτάσει σε επίπεδο να τους κοντράρουν ή ακόμα και να τους κερδίζουν, κι όχι να βλέπουν το ζήτημα ανταγωνιστικά και να προσπαθούν να βρουν τρόπους, όχι πάντα τόσο θεμιτούς, για να κερδίσουν.
  • Από την άλλη, οι μικρότεροι στο χώρο (αθλητές) θα πρέπει να σέβονται ανθρώπους που βρίσκονται στο χώρο περισσότερα χρόνια από αυτούς και η συμπεριφορά τους όταν αγωνίζονται αντίπαλοι να είναι η πρέπουσα.
  • Όμως, για ένα μικρό παιδάκι είναι πολύ δύσκολο να διαχειριστεί την ένταση ενός σημαντικού αγώνα και πόσο μάλλον να συγκρατηθεί τόσο ώστε να δείχνει τον πρέποντα σεβασμό πάντα και καθ'όλη τη διάρκεια του αγώνα. Όπως επίσης, ο μεγαλύτερος πρέπει να εμπνέει τον σεβασμό και η συμπεριφορά του, ως μεγαλύτερου και εμπειρότερου, να είναι ακόμη καλύτερη από αυτή του μικρού.

Με αυτές τις σκόρπιες ιδέες που παρέθεσα παραπάνω, ήθελα να θίξω το θέμα και για να μην κουράζω άλλο, θα τελειώσω με αυτό:

"Αυτό που έγινε σήμερα ήταν απαράδεκτο και δεν πρέπει να επαναληφθεί σε καμία αίθουσα πουθενά! Οι μεγαλύτεροι (και στην περίπτωσή μας ο Σωκράτης Γασπαρινάτος) θα πρέπει να μάθουν να χάνουν και να δέχονται το γεγονός ότι ένας μικρός έχει το παιχνίδι να τους νικήσει, ενώ παράλληλα οι μικρότεροι (και στην περίπτωσή μας ο Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης) θα πρέπει να προσέχουν τις αντιδράσεις τους και την συμπεριφορά τους (και ειδικά όταν αγωνίζονται με μεγαλύτερους-εμπειρότερους). Όμως, σήμερα η αντίδραση του Σωκράτη ήταν υπερβολική, διότι ο Γεράσιμος είχε μία πολύ ήπια αντίδραση, και πιστεύω πως έγινε εσκεμμένα για να βγάλει εκτός ρυθμού τον μικρό. Ελπίζω στη συνέχεια του πρωταθλήματος να μην έχουμε αντίστοιχα φαινόμενα και οι δύο πλευρές να πήραν το μάθημα που έπρεπε."


Κων/νος Χατζηλυγερούδης

8 σχόλια:

  1. Αγαπητοί συναθλητές,

    Την σελίδα αυτή την επισκεπτόμαστε για να ενημερωθούμε για τα αγωνιστικά τεκταινόμενα της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Εάν θέλετε να την προσωποποιήσετε και να επιτίθεστε (δικαίως ή αδίκως) σε άλλους αθλητές ή προπονητές, παρακαλώ γνωστοποιείστε το στο αναγνωστικό κοινό σας.
    Προσωπικά θεωρώ την προσπάθεια σας πολύ αξιόλογη αλλά εάν συνεχίσετε με τέτοιου είδους άρθρα τότε, πιστέψτε με, ο κόπος σας όχι μόνο δεν θα ανταμειφθεί, αλλά θα δημιουργήσετε και πολέμιους.

    Σας μιλάω ως φίλαθλος και συναθλητής και αντιπροσωπεύω τον εαυτό μου και μόνο.

    Με εκτίμηση,

    Φιλιππακόπουλος Δημήτριος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστούμε κύριε Φιλιππακόπουλε για την διευκρίνηση.
      Όσο για την εγκυρότητα της ανάρτησης, απλά προσέξτε την ομοιότητα των επιθέτων του παίχτη κ του γράφοντος!

      Ν.Π.

      Διαγραφή
  2. Αγαπητέ Ν.Π.

    Δεν έθιξα ποτέ την εγκυρότητα της ανάρτησης (βέβαια δεν αντιλαμβάνομαι πώς η συγγένεια το εξασφαλίζει αυτό) παρά το περιεχόμενο αυτής.
    Αντιλαμβάνεστε ότι τέτοια περιστατικά συμβαίνουν σε όλα τα αθλήματα.
    Αντί λοιπόν να στοχοποιείτε, θα μπορούσατε κάλλιστα να υπογράψετε ένα άρθρο που να αναφέρεται στο fair play γενικευμένα με μία μικρή αναφορά στο θέμα που σας απασχολεί και όχι λεπτομέρειες που αφήνουν αδιάφορους το σύνολο των αναγνωστών σας.
    Επειδή αναφέρεστε και στις ηλικιακές διαφορές, να σας υπενθυμίσω ότι η κατηγορία χαρακτηρίζεται ως Ανδρών και όχι ως Παμπαίδων.

    Με εκτίμηση,

    Δ.Φ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η προσωπική μου άποψη είναι η εξής: Δεν συμφωνώ με όσα έγραψε ο Κώστας Χατζηλυγερούδης, γιατί απλά δεν θα έδινα τέτοια έκταση στο θέμα... Για παράδειγμα σε μας και στα δύο παιχνίδια που παίξαμε το Σαββατοκυριακο οι θεατές γονείς κ.λ.π. χειροκροτούσαν δυνατά τα "σόρρυ" κι όλοι ξέρετε πόσο εκνευριστικό είναι, αλλά δεν πρέπει να ασχολούμαστε με τέτοια. ΑΛΛΑ εχω πει ότι στο blog μου μπορεί οποιοσδήποτε αφού υπογράψει να βάλει για παράδειγμα το δικό του σχόλιο ή τη δική του ή της ομάδας του θέση, αρκεί να μην βρίζει έναν αντίπαλο... Ο Κώστας ενοχλήθηκε κι αν ο Γασπαρινάτος μου στείλει την δική του εκδοχή θα την ανεβάσω... Απλά ΤΟΝΙΖΩ οτι το θέμα δεν είναι ποιος φώναξε σε ποιον, αλλά να παίζουμε πινγκ πονγκ... ΝΙΚΟΣ ΛΑΚΑΤΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητοί φίλοι,

    δεν παρέστην στο περιστατικό, αλλά παρόμοια περιστατικά έχουν ξανασυμβεί, συμβαίνουν και δυστυχώς θα ξανασυμβούν, οπότε επιτρέψτε μου κάποιες γενικότερες σκέψεις. Η 25ης αθλητική μου εμπειρία στην επιτραπέζια αντισφαίριση και στο ποδόσφαιρο και η δεκαετής επαγγελματική μου εμπειρία με έχουν διδάξει ότι το συναθλητή, προπονητή, διαιτητή, αντίπαλο, ανταγωνιστή, εργοδότη, προϊστάμενο, συνάδελφο κτλ. δεν τον επιλέγεις αλλά αναπόσπαστο και σπουδαιότατο κομμάτι κάθε δραστηριότητας είναι να τον διαχειριστείς, να τον συναναστραφείς, να τον αντέξεις, να τον αντιμετωπίσεις, να συνεργαστείς μαζί του και, γιατί όχι, να τον βελτιώσεις. Επειδή δυστυχώς εμείς οι μεγάλοι όσο μεγαλώνουμε γινόμαστε όλο και πιο άκαμπτοι, συμπλεγματικοί, θυμωμένοι και εγωιστές, η ελπίδα είναι τα παιδιά και θα πρέπει όσοι συναναστρεφόμαστε μικρούς και νεαρούς ανθρώπους να τους διδάξουμε ήθος, παιδεία (γενική και εν προκειμένω αθλητική) και να δίνουμε το καλό παράδειγμα, αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να τους προετοιμάσουμε να αντιμετωπίζουν άσχημες συμπεριφορές, όχι όμως με σκληρότητα, θυμό, εξομοίωση, ή αντίθετα παθητικότητα, αλλά με ψυχραιμία, διατήρηση του ήθους, ευφυία και εύστοχη δραση (περισσότερο πάθος, πείσμα, προσπάθεια, αγωνιστικότητα πάνω στο τραπέζι και μόνο).
    Δε διακαιολογώ, ούτε ανέχομαι τις συμπεριφορές των μεγαλυτέρων, αλλά έχω πάψει να αναρωτιέμαι γιατί συμβαίνουν κάποια πράγματα, αλλά να βλέπω μόνο τί μπορεί να γίνει.
    Συγγνώμη για τη φλυαρία μου.

    Φιλικά,

    Διονύσης Κολλιόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα ήθελα και γω να κάνω ένα σχόλιο:

    Προς τον Δημήτρη (Φιλιππακόπουλο):

    Λαμβάνω θετικά τα σχόλια σου και μάλλον έχεις δίκιο ότι έπρεπε να αναφέρω ένα πιο γενικό θέμα και να εντάξω το γεγονός μέσα σε αυτό. Όπως γνωρίζεις, φαντάζομαι, δεν είμαι δημοσιογράφος και δεν γνωρίζω καλά τρόπους για να μεταφέρω αυτό που έχω στο μυαλό μου.
    Από την άλλη, θα διαφωνήσω μαζί σου εκεί όπου λες: "Εάν θέλετε να την προσωποποιήσετε και να επιτίθεστε (δικαίως ή αδίκως) σε άλλους αθλητές ή προπονητές" για τους εξής λόγους: 1) Όλο το κείμενο είναι σε 3ο πρόσωπο γιατί αλήθεια προσπάθησα να μιλήσω ως θεατής σαν να μην είχα λάβει μέρος στο γεγονός, 2) Πουθενά σε όλο το κείμενο δεν νομίζω ότι επιτίθεμαι σε κάποιον. Νομίζω μιλάω ήρεμα και χωρίς υπερβολές.
    Επίσης, προφανώς δεν θέλω σε καμία περίπτωση να χαλάσω όλο αυτό που έχει στήσει ο Νίκος γιατί βοηθάει το άθλημα. Οπότε από δω και πέρα θα είμαι πιο φειδωλός και προσεκτικός στο τι γράφω.

    Προς τον Νίκο (Λάκατα):

    Μάλλον δεν κατάλαβες την έκταση του επεισοδίου, γιατί δεν ήταν απλά ένα-δύο τσο σε περίεργα σημεία. Και προφανώς, το θέμα είναι να παίζουμε πινγκ-πονγκ. Δύο χρόνια μαζί παίζαμε, ούτε μισή φορά δεν έκανα επεισόδιο και πάντα μόνο μέσα στο τραπέζι μιλούσα. Το ξέρεις πολύ καλά. Ακόμα και στο επεισόδιο που ανέφερα, εγώ προσωπικά δεν ανακάτευτηκα καθόλου, παρ'όλο που είχε να κάνει με τον αδερφό μου. Απλά, εγώ θεωρώ πως όταν κάποιοι παρεκτρέπονται θα πρέπει να, αν μη τι άλλο, να αναφέρουμε την κατάσταση. Και μέσα από αυτό το blog μπορεί να γίνει. Βέβαια, εδώ θα σε παραπέμψω στα σχόλια που έγραψα στον Δημήτρη, ότι ίσως να το έκανα με τον λάθος τρόπο, αλλά όχι ότι δίνω σημασία στα έξω και όχι στα του τραπεζιού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. lupamai pou ftasame se shmeio na anevasoume sto internet to sumvan tou agwna kai malista me enoxlei oti o kwstas grafei psemata kai kruvei alitheies kai lupamai oti apo to prwi xtupaei to thl mou kai me rwtane ti egine kai an to ekana?25 xronia sto pink ponk apaitw sevasmo apo ena paidi 11 etwn tou opoiou edwsa to xeri pou me kerdise kai makari kathe xrono na ginetai kaluteros kai na me kerdizei kathe xrono kai pio eukola kai to ennow gt etsi prepei na ginetai alla prepei gia na einai swstos athlitis na sevetai gt tote kati de paei kala o mikros ekane 2 sovara lathoi:PRWTO LATHOS xtupise dunata to mpalaki me tn raketa tou dunata panw sto trapezi apo ta neura tou kai DEYTERO LATHOS exase ena ponto kai panw sta neura tou xtupise dunata to mpalaki to opoio irthe epanw mou APARADEKTO alla to pio APARADEKTO kai auto pou me enoxlise einai h sumperifora twn proponhtwn tou pou de tou ekana oute mia parathrhsh BRAVO WRAIA DIAPAIDAGWGISI o kwstas den mas eipe thn athlia sumperifora tou proponhth ths omadas tou thanasaki tsokana pou fonaze oriotane xtupage pragmata kai mou fonaze se entono ufos sto telos deixnontas me me ton deikth tou xeriou tou fonazontas ourliazontas kai einai pseuths o kwstas gt den eixa kamia apeilitiki diathesh se kanenan ton mikro ton koitaksa gt to ena set mou to pire me 6 sorry kai eipa posa alla auto tpt allo kai nai to xeri de tous to dwsa gt den me sevastikan apo thn stigmi pou afisan to mikro xwris parathrhsh kai xrewnontas emena gia auto ntroph gt paizw 25 xronia kai me kseroun oloi kai to ksanalew APAITW SEVASMO kati pou den ekanan kai lupamai kai gia ton patera-proedro ths omadas pou kamarwne mia tetoia sumperifora kai irthe kai autos mazi me ton thanasaki na mou kanoun epithesh LYPAMAI gt mpike to onoma mou sto internet kai malista me psemata dustuxws to monopou kanoun einai na kanoun kako sto gerasimo lupamai polu kai as didaksoun sto paidi na mathainei na xanei kai na sevetai SOKRATIS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ Κώστα και Νίκο,

    Σέβομαι απεριόριστα το γεγονός ότι αφιερώνετε τον προσωπικό σας χρόνο για να κρατάτε ενήμερο όλον εκείνο τον κόσμο που ενδιαφέρεται και αγαπάει το άθλημα.
    Αντιλαμβάνομαι ότι σε πολλά άρθρα θα υπάρχει και η προσωπική πινελιά και η υποκειμενικότητα, την οποία δεν κατακρίνω αφού είναι λογικό όταν ζεις κάτι να το παρουσιάζεις όπως το βλέπεις (βλέπε κ. Λάκατα και αγώνες με Έσπερο).
    Η ανάγνωση όμως της ανάρτησης του Κώστα, παρόλο που είναι όντως στον 3ο ενικό και παραθέτει γεγονότα, μου δημιούργησε την εντύπωση ότι κάτι καλό που γίνεται διαδικτυακά για την επιτραπέζια αντισφαίριση πάει να χαθεί χωρίς κάποιον σημαντικό λόγο.
    23 χρόνια στο άθλημα και ιδιαίτερα σε τοπικό επίπεδο, μας έχει οδηγήσει σε ακραία συναισθήματα χαράς και λύπης, σε συμπεριφορές αθλητικά αποδεκτές και μη, αλλά πάντα φεύγουμε όλοι μαζί αγκαλιασμένοι και χαμογελαστοί.
    Αυτό ήταν αγαπητέ Κώστα και Νίκο που με ώθησε να σχολιάσω την ανάρτηση. Δεν είχε να κάνει με το ότι θίγετε κάποιον δικό μου άνθρωπο, ούτε ότι υποστηρίζετε κάποιον δικό σας. Και χαίρομαι που το αντιλαμβάνεστε.

    Συνεχίστε την καλή δουλειά.

    Φιλικά,

    Δημήτρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή