Φωτιά στα... "ερυθρόλευκα"


Το μεγάλο ντέρμπι της Α1 Ανδρών, δεν βάφτηκε απλά κόκκινο, αλλά κατακόκκινο! Ο Ολυμπιακός, σε ένα ματς που έκοψε την ανάσα στους 300 φιλάθλους που το παρακολούθησαν, επιβλήθηκε με το εμφατικό 4-1 επί του Πέρα και απέκτησε μεγάλο προβάδισμα στο να στεφθεί πρωταθλητής!

Λέγαμε όλη την βδομάδα ότι θα ήταν η μητέρα των μαχών. Οτι το ματς αυτό θα ήταν για γερά νεύρα και θα έχει μεγάλο σασπένς και δικαιωθήκαμε! Το παιχνίδι διήρκεσε 3.20 ώρες και παίχτηκαν μόλις τα 5 παιχνίδια!!

Η σκακιέρα των προπονητών!

Ο Ολυμπιακός παρέταξε πρώτο παίκτη τον Μέντες, δεύτερο τον Ρηνιώτη και τρίτο τον Τσιόκα. Από την άλλη το Πέρα χρησιμοποίησε δεύτερο παίκτη τον Μάκρα, για να αποφύγει τον Τσιόκα και πρώτο τον Παπαγεωργίου και τρίτο τον Λαγογιάννη.


Μέντες - Μάκρας 3-2

Ο Μάκρας όχι απλά κοίταξε στα μάτια τον Πορτογάλο, αλλά παραλίγο και να κερδίσει! Καθώς ήταν άκρως ανταγωνιστικός σε ένα παιχνίδι που προσέφερε πλούσιο θέαμα! Οι δύο παίκτες πήγαιναν πόντο - πόντο στα τέσσερα πρώτα σετ και γενικότερα είδαμε πινγκ πονγκ πολύ υψηλού επιπέδου! Το κόντρα ο Μέντες το κατέκτησε εύκολα!!!

Τσιόκα - Παπαγεωργίου 3-2

Αυτή κι αν ήταν έκπληξη! Ο Ντάνιελ έδειξε ότι παρά το γεγονός ότι δεν προπονείται, παρά το γεγονός ότι έχει μεγαλώσει είναι σαν το... παλιό κρασί! Παίζοντας διαστημικό πινγκ πονγκ και παρά το γεγονός ότι έχασε 4 σερβίς και τα δύο στο κόντρα κατάφερε να κερδίσει το 5ο σετ στην παράταση και να δώσει μεγάλο προβάδισμα στον Ολυμπιακό. Τεράστια ποιότητα από τον Τσιόκα, ο οποίος στα κρίσιμα παιχνίδια έπαιξε πολύ έξυπνα. Γενικότερα έγινε εντυπωσιακότατο ματς με τον κόσμο να το ευχαριστιέται και με το παραπάνω!!

Ρηνιώτης - Λαγογιάννης 1-3

Ο Λαγογιάννης αν και μπήκε με την πλάτη στον τοίχο ήξερε ότι αν χάσει, το Πέρα χάνεται. Μπήκε δυνατά με πάθος και κατάφερε να κερδίσει με 3-1 τον αγχωμένο Ρηνιώτη στο χειρότερο ίσως, από πλευράς θεάματος, παιχνίδι που είδαμε σήμερα. Παρόλα αυτά οι δύο παίκτες πήγαιναν πόντο - πόντο με τον Λάγο να έχει πιο καθαρό μυαλό στα κρίσιμα παιχνίδια.

Μέντες - Ρηνιώτης / Παπαγεωργίου - Λαγογιάννης 3-0

Η ποιότητα του Μέντες έκανε την διαφορά και κατάφερε να κερδίσει ο Ολυμπιακός με 3-1 σε ένα ματς που δεν ήταν εύκολο και θα μπορούσε να είχε άλλη τροπή. Πάντως το δίδυμο των "ερυθρόλευκων" κέρδισε δίκαια κι έκανε το 3-1.

Μέντες - Παπαγεωργίου 3-2

Αυτό ήταν το ματς που περίμεναν όλοι να δουν και οι δύο αθλητές προσέφεραν πλούσιο θέαμα, ανάλογο της αξίας τους! Ο Μέντες στάθηκε πιο τυχερός στα κρίσιμα σημεία του αγώνα και σίγουρα είχε πιο καθαρό μυαλό και τελικά κέρδισε με 3-2 σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι με πολλά ράλι και πολλούς ωραίους πόντους!!!


Συμπεράσματα

Ηταν ένα ντέρμπι με τα όλα του και πραγματικά όποιος δεν ήρθε στο ΣΕΦ έχασε! Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος, πιο τυχερός κι άξιος και πανηγύρισε την μεγάλη νίκη με 4-1, ένα σκορ που δύσκολα γυρίζει στον δεύτερο γύρο! Πολύ ποιοτικός ο Μέντες έκανε τρεις νίκες, ενώ κανείς δεν μπορεί να μην σταθεί στην τεράστια νίκη του Τσιόκα επί του Πάπα. Αυτή η νίκη ήταν όλα τα λεφτά, γιατί ήταν μη αναμενόμενη για τον Ολυμπιακό κι έσπασαν τον... "τσαμπουκά" του Πέρα! Ολο το γήπεδο θαύμασε τον Ντάνιελ που έκανε ένα από τα καλύτερά του παιχνίδια την τελευταία δεκαετία και εισέπραξε με το παραπάνω το χειροκρότημα!

Το πρόσωπο της αναμέτρησης!!

Ο Ντάνιελ Τσιόκα! Μπορεί ο Μέντες να έκανε τρεις νίκες, αλλά κανείς δεν θα περίμενε τον Τσιόκα να παίξει με τόσο πάθος, με τόσο κάψα για τη νίκη! Εδωσε την ψυχή του, το ήθελε τόσο πολύ και το πανηγύρισε με την καρδιά του. Του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια!!!

Ο κόσμος

Πάνω από 300 φίλαθλοι βρέθηκαν στο ΣΕΦ και παρακολούθησαν ένα παιχνίδι πολύ υψηλού επιπέδου. Πολύ εντυπωσιακό ματς. Ακόμα και στο 3-1 όλα ήταν ανοιχτά και είχαμε μεγάλη αγωνία! Τέτοια παιχνίδια είναι διαφήμιση για το άθλημα! Χειροκρότησαν και τους 6 αθλητές κι έφυγαν χαρούμενοι. Περίπου 30 οπαδοί του Ολυμπιακού έδωσαν το "παρών" και βοήθησαν κόσμια την ομάδα τους!!!

Μπράβο στον Ολυμπιακό για την μεγάλη του νίκη και συγχαρητήρια στο Πέρα γιατί η δόξα του ηττημένου δίνει αίγλη στον νικητή!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου