Σασπένς και Ματσάρες στα προκριματικά Ανδρών Δυτικής Ελλάδας

Ο μικρός αριθμός προκρίσεων (2) που επέβαλλε φέτος η ομοσπονδία σε συνδυασμό με τους πολλούς αθλητές σε αρκετά υψηλό επίπεδο μάς πρόσφεραν αυτό το Σαββατοκύριακο πολύ ωραία παιχνίδια, με ένταση και σασπένς ακόμα και από τα ματς των ομίλων.

Σχηματίστηκαν 22 όμιλοι των 4 ατόμων με τα πιο μεγάλα ονόματα να ήταν οι: Τσεγγενές Ανδρέας, Χατζηλυγερούδης Κων/νος, Σιαπκαράς Πέτρος, Σιάχος Νικ., Νικόπουλος Κων/νος, Δασκαλόπουλος Τάσος και Κοντόπουλος Νικ.

Ο Ανδρέας Τσεγγενές με τον προπονητή του Α.Σ. Ιφίτου Κατσικαδέλη Μιχάλη


Δεν έλειψαν οι εκπλήξεις, τα ωραία παιχνίδια αλλά και οι απουσίες και οι τραυματισμοί. Ο Σωτηρίου Νίκος της Βόχας #8 στους Άνδρες στην Πάτρα δεν κατέβηκε για άγνωστους σε εμάς λόγους. Ο Ξουρίδας Γιάννης των Φοινίκων (και προσωρινά στον Ποσειδώνα Λουτρακίου) #7 στους Άνδρες στην Πάτρα στο τελευταίο ματς του ομίλου αγωνιζόταν με τον μικρό Μαργαρίτη Αλέξανδρο (είναι προπονητής του) και ενώ το σκορ ήταν 2-0 σετ και 1-1 ένιωσε ενοχλήσεις στο χέρι και τελικά αποχώρησε από το παιχνίδι, δίνοντας στον μικρό ευκαιρία να κάνει και άλλο ένα καλό παιχνίδι στα νοκ-άουτ.

Από τους ομίλους 3 παιχνίδια ξεχώρισαν:
  • Ο μικρός Παναγιωτάκης (10 χρονών) όπως τον φωνάζουν (Αδριανός) από τον Αναγεννησιακό Πατρών λίγο έλειψε να κάνει την έκπληξη και να κερδίσει τον κατά 28 χρόνια μεγαλύτερό του Γιώτη Παναγιώτη από τον Ίφιτο, χάνοντας τελικά 3-2 σετ (11-8 το κόντρα).
Ο Αδριανός "Παναγιωτάκης"
  • Στον 15ο όμιλο σε ένα ματς για γερά νεύρα και με πολλές ανατροπές ο Κορδαλής Κων/νος (Ε.Α. Βόχας) επικράτησε με 3-2 σετ του Κολλιόπουλο Διονύσιου (Α.Σ. Προμηθέας), όπου ο τελευταίος κατάφερε στο 2-2 το 7-2 εις βάρος του σκορ να το κάνει 7-7, αλλά τελικά κάμφθηκε.
  • Ένα ακόμη παιχνίδι που μας τράβηξε το ενδιαφέρον ήταν αυτό μεταξύ του γερόλυκου Ζορμπαλά Σπύρου (Α.Ο. Γαλήνη) και του άπειρου Μιχαήλ Ανδρέα (Α.Σ.Ε.Α. Άνοδος), με τον πρώτο να νικάει με 3-1 σετ σε ένα ματς με μεγάλα ράλι και πολλές ανατροπές.
Από τα νοκ-άουτ τα ματς που ξεχώρισαν ήταν:
  • Αυτό μεταξύ του Σιάχου Νίκου (Ε.Α. Βόχας) και Τσοκανά Θανάση (δανεικός στην Παγώνα από Α.Σ.Ε.Α. Άνοδο) ήταν από τα πιο ωραία παιχνίδια της διοργάνωσης όπου στο τέλος βρέθηκε νικητής ο Τσοκανάς Θανάσης με 3-2 σετ (11-9 το κόντρα). Ο Θανάσης κατάφερε να πάρει πολύ δύσκολα την νίκη αφού ο Νίκος "έσωσε" 5 ματς μπολ.
Ο Τσοκανάς Θανάσης μας εξέπλιξε

  • Ένα ματς με ενδιαφέρον κυρίως εκτός τραπεζιού ήταν αυτό μεταξύ του Γασπαρινάτου Άκη (Α.Ο. Γαλήνη) και του Δασκαλόπουλου Τάσου (Ε.Α. Βόχας). Οι δύο αθλητές συναντιόνται σε προκριματική φάση Ανδρών για 6η συνεχόμενη χρονιά!!! Τελικά νικητής αναδείχθηκε ο Δασκαλόπουλος με 3-0 σετ.
  • Ο Τσοκανάς Θανάσης κατάφερε να επικεντρώσει για ακόμη μία φορά το ενδιαφέρον μας και αυτή τη φορά με αντίπαλο το 2ο φαβορί της διοργάνωσης: Σιαπκαρά Πέτρο (Ε.Α. Βόχας). Στο πιο ωραίο παιχνίδι ίσως της διοργάνωσης ο Θανάσης έδωσε τον καλύτερό του εαυτό και ο Πέτρος δυσκολεύτηκε πάρα πολύ για να κερδίσει τελικά με 3-1 σετ. Μάλιστα στο 1-1 σετ ο Θανάσης είχε 2 σετ μπολ για να κάνει το 2-1 και στο 2-1 σετ είχε 4 σετ μπολ για να φέρει το ματς στο 2-2, αλλά δεν τα κατάφερε τελικά.
  • Τα παιχνίδια του Πέτρου Σιαπκαρά είναι πάντα ωραία και φαντασμαγορικά. Ένα ακόμη τέτοιο ήταν το ματς πρόκρισης με τον Δασκαλόπουλο Τάσο, όπου τελικά επικράτησε με 3-2 σετ. 
 
Ο Πέτρος Σιαπκαράς
 
Τα αξιοσημείωτα της διοργάνωσης:
  • Η εμφάνιση του Ανδρέα Τσεγγενέ ήταν καταιγιστική. Ήταν σε εξαιρετική κατάσταση, δεν έχασε ούτε σετ και προκρίθηκε άνετα στην τελική φάση. Μάλιστα νίκησε με 3-0 σετ εύκολα σχετικά τον Νικόπουλο Κων/νο #5 της διοργάνωσης, αλλά και 3-0 σετ πολύ εύκολα το 1ο φαβορί της διοργάνωσης Χατζηλυγερούδη Κων/νο.
  • Η εμφάνιση του Θανάση Τσοκανά μας εξέπλιξε. Ήταν απρόσμενη και πολύ θετική.
  • Ο μικρός Χατζηλυγερούδης Γεράσιμος (11 χρονών) έκλεψε την παράσταση φτάνοντας ένα ματς πριν την πρόκριση και χάνοντας μόνο από τον Δασκαλόπουλο. Κέρδισε ανάμεσα σε άλλους και τον γερόλυκο Ζορμπαλά Σπύρο.
 
 
Χατζηλυγερούδης Γεράσιμος
  • Η απουσία του Σωτηρίου και ο τραυματισμός του Ξουρίδα χάλασαν ενδεχομένως την διοργάνωση που μπορεί να μας πρόσφερε ακόμα 2-3 πολύ ωραία παιχνίδια.
Στα προκριματικά των γυναικών (για να μην γκρινιάζουν και αυτές), η μικρή Γερασιμάτου κατάφερε και την πήρε την μοναδική πρόκριση νικώντας με 3-1 την Αθανασοπούλου Χριστίνα (ΠΑΛ Φοίνικες). Ένα ματς με πολύ ενδιαφέρον ήταν αυτό μεταξύ της Ηλιοπούλου Βασιλικής και της Αθανασοπούλου, που έληξε 3-2 υπέρ της τελευταίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου