Το μεγάλο ντέρμπι με το μάτι του... Κ. Κωστόπουλου

O K. Κωστόπουλος
επί το... έργον 
Αγωνία, σασπένς, αμφίρροπα παιχνίδια, χαρά για τους μεν και λύπη για τους δε! Αυτά είναι κάποια από τα συναισθήματα ενός μεγάλου αγώνα! Κι όταν μιλάμε για το ντέρμπι των ντέρμπι δεν πρόκειται για απλά ένα μεγάλο αγώνα! Είναι μία τεράστια μονομαχία ανάμεσα σε παίκτες... ινδάλματα στον ελλαδικό χώρο!  Και μέσα σε όλους αυτούς και ο Πορτογάλος Μέντες να αποτελεί το κερασάκι στην τούρτα. Το greektabletennis, σε ακόμα ένα μεγάλο αφιέρωμα, προσπαθεί να αναλύσει τα τεχνικά κι αγωνιστικά ζητήματα του ντέρμπι! Τι καλύτερο λοιπόν από το να ρωτήσουμε έναν νέο προπονητή, γνώστη του χώρου που έχει παίξει πινγκ πονγκ σε υψηλό επίπεδο. Ο προπονητής της Βούλας Κωσταντίνος Κωστόπουλος μας μίλησε για τον κάθε παίκτη ξεχωριστά και επειδή κανείς δεν ξέρει πως θα στηθούν οι ομάδες, μας ανέλυσε όλα τα παιχνίδια! Απολαύστε λοιπόν το μεγάλο ντέρμπι υπό τις... οδηγίες του Κ. Κωστόπουλου!

Αναλύσεις των παικτών:

Ολυμπιακός

Τάσος Ρηνιώτης: Πιστεύω θα φάει το τραπέζι. Εχει το κίνητρο και τους συμπαίκτες για να κάνει την διαφορά και να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στη νίκη. Διαθέτει και ψυχολογία για να αποδώσει το καλύτερο για την ομάδα του.

Ένιο Μέντες: Γνωρίζω μόνο τα αποτελέσματα του με τον Παπαγεωργίου και ο Μέντες τον έχει κερδίσει τον τελευταίο χρόνο. Γενικότερα είναι ανεβασμένος., Θα θέλει να κάνει εντύπωση και να δικαιολογήσει τις λίγες αγωνιστικές που θα θέλει να παίξει με τον Ολυμπιακό

Ντάνιελ Τσιόκα: Ο πιο έμπειρος παίκτης του Ολυμπιακού και ο πιο μεγάλος. Ισως στους πιο δύσκολους αγώνες στην καριέρα του. Δεν τον έχουμε ξαναδεί σε τέτοιο ρόλο, αλλά για όλα υπάρχει η πρώτη φορά!


Πέρα

Το ντέρμπι με το...
μάτι του Κωστόπουλου!
Κώστας Παπαγεωργίου: Πολύ έμπειρος σε τέτοια παιχνίδια έχει τον αέρα του πρωταθλητή και ξέρει πώς να αντιμετωπίζει τα κρίσιμα παιχνίδια για την ομάδα του.

Κώστας Λαγογιάννης: Έκανε πολύ καλή νίκη με Γέφτοβιτς. Εκπληκτική νίκη που δείχνει ότι μπορεί να ανταποκριθεί στο υψηλότερο επίπεδο! Εχει ψυχολογία και σταθερότητα. Ξέρει πότε πρέπει να κρατήσει την μπάλα και πότε πρέπει να ρισκάρει.
Λευτέρης Μάκρας: Ο παίκτης που μπορεί να καθαρίσει το παιχνίδι από νωρίς. Μία του νίκη θα κρίνει το παιχνίδι. Όπως έχει δείξει στο παρελθόν σε πολύ δύσκολα παιχνίδια μπορεί να αντεπεξέλθει (σ.σ. παιχνίδι με τον Γάλλο Ματενέ που έχασε 4-3). Αν βγάλει νίκη θα στρέψει από την αρχή την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του.


ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ 


      Ρηνιώτης - Παπαγεωργίου 

      Όπως φάνηκε και στην Γαλλία ο Ρηνιώτης ήταν πολύ κοντά στο να κερδίσει αλλά τις περισσότερες φορές έφυγε ηττημένος. Το πρόσφατο 3-2 (κέρδισε ο Παπαγεωργίου) το αποδεικνύει, αλλά δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο της έκπληξης και να φύγει νικητής ο Τάσος.


Ρηνιώτης - Λαγογιάννης
  
      Ντέρμπι από όλες τις πλευρές! Ισως το πλεονέκτημα να το έχει ο Τάσος, αλλά θα κριθεί και σ’ αυτό το παιχνίδι πιο θα είναι το σκορ του αγώνα εκείνη την στιγμή. Δηλαδή μεγάλο ρόλο θα παίξει η ψυχολογία.

Ρηνιώτης - Μάκρας 

Σε αυτό το παιχνίδι θεωρώ ότι ο Τάσος είναι το φαβορί για τη νίκη, αλλά οι παίκτες που κάνουν μαζί προπόνηση δυσκολεύουν τα προγνωστικά. 

Μέντες - Παπαγεωργίου

Μετά από την συζήτηση που είχα με τον "Πάπα" και τα αποτελέσματα που είχε  απέναντι στον Μέντες δείχνει να είναι από πάνω ο πορτογάλος. Αλλά πρώτη φορά σε αγώνες στην Ελλάδα και κατεθευθείαν σε ντέρμπι μπορεί να ισοσκελίζει το πλεονέκτημα.

Ο Κ. Κωστόπουλος με την
Ισαμπάλογλου
Μέντες - Λαγογιάννης

Ο Πορτογάλος δεν θα έχει πρόβλημα σ’ αυτό το παιχνίδι. Τα αποτελέσματα , όμως, του Λαγογιάννη με καλούς παίκτες μπορεί να οδηγήσουν το παιχνίδι σε διαφορετική έκβαση.

Μέντες - Μάκρας 

Ο Μάκρας είναι το αουτσάιντερ σ' αυτή την αναμέτρηση και το άγχος το έχει ο ποιοτικός Μέντες. Θεωρώ ότι ο Πορτογάλος έχει τον πρώτο λόγο. 

Τσιόκα - Παπαγεωργίου

Δεν νομίζω ότι ο Τσιόκα είναι σε κατάσταση να απειλήσει τον Παπαγεωργίου. Αλλά θα εξαρτηθεί σε πιο σημείο του παιχνιδιού θα παίξουν. Αν είναι στα πρώτα παιχνίδια ίσως ο Ντανιέλ να έχει περισσότερη τύχη.

Τσιόκα - Λαγογιάννης 

Οσο και να προβληματίζεται
δεν βρίσκει νικητή στο
Μάκρας- Τσιόκα
Το πλεονέκτημα του Ντανιέλ είναι ότι μπορεί να κρατήσει πολύ καλά την μπάλα. Το μειονέκτημα του "Λάγο" είναι ότι ίσως δυσκολεύεται να τελειώσει το πόντο και θα οδηγήσει το παιχνίδι στην διάρκεια για να έχει το πλεονέκτημα και να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα του. Ο Ντανιέλ έχει την εμπειρία να διαχειριστεί τέτοια ματς, αλλά ο Λαγογιάννης είναι το φαβορί.

Τσιόκας - Μάκρας 

Ελα ντε; Είδομεν. Το πιο αμφίρροπο παιχνίδι από όλα που δεν μπορείς να πεις με σιγουριά τίποτα


ΔΙΠΛΟ: Μέντες - Ρηνιώτης / Λαγογιάννης - Παπαγεωργίου


Ποτέ δεν με ενέπνεε το διπλό του "Λάγο" με τον "Πάπα" δεν έπαιζαν καλό πινγκ πονγκ, σύμφωνα με τις δυνατότητες τους στο ατομικό. Ο κινητικός Μέντες θα είναι ένα πλεονέκτημα, αλλά βαρόμετρο θα είναι ο Ρηνιώτης και η υπομονή που θα έχει στο παιχνίδι.




Τέλος ο Κωσταντίνος Κωστόπουλος απαντώντας ποια θα είναι τα κλειδιά της αναμέτρησης δήλωσε: 

Το παιχνίδι, κατά ένα μεγάλο ποσοστό, θα κριθεί στο διπλό. Οποιος τα πάρει θα έχει προβάδισμα. Επίσης θα κριθεί στα παιχνίδια του Μάκρα και του Τσιόκα. Αν αυτοί βγάλουν νίκη θα δώσουν μεγάλο προβάδισμα στην ομάδα τους! 


Υ.Γ. Ξεκινήσαμε με τον Ολυμπιακό και βάλαμε πάντα μπροστά παίκτη των "ερυθρόλευκων", επειδή είναι τυπικά γηπεδούχος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου