Η χρησιμότητα της κούτας!!!

Συνήθως στις προπονήσεις όταν ο αριθμός των αθλητών είναι μονός κάποιος αναγκαστικά θα ξεκινήσει την προπόνηση του με κούτα με τη βοήθεια του προπονητή του. Άλλοι δυσανασχετούν ενώ άλλοι το επιζητούν. Η αλήθεια είναι ότι η κούτα είναι απαραίτητη στην προπόνηση.




Κατά τη διάρκεια της προπόνησης με κούτα έχεις πολλά πράγματα να κερδίσεις. Είναι η τέλεια ευκαιρία να διορθώσεις τις αδυναμίες σου αλλά και να δουλέψεις χτυπήματα. Θα σε βοηθήσει να αυτοματοποιήσεις  τα χτυπήματα και τις μετακινήσεις σου πάνω στο τραπέζι. Το κυριότερο είναι ότι δεν σε νοιάζει τόσο εάν αστοχείς σε κάποια χτυπήματα. Τα μπαλάκια θα συνεχίσουν να έρχονται.
Αρχικά δούλεψε επαναλαμβανόμενα χτυπήματα. Πρέπει να επαναλάβεις άπειρες φορές ένα χτύπημα ώστε αυτό να γίνει κτήμα σου. Έτσι θα αυτοματοποιήσεις την κίνηση και όταν έρθει ώρα του αγώνα θα σου βγει από μόνο του. Ιδανική περίπτωση είναι να βελτιώσεις τα ανοίγματα σου όπως και τα πρώτα σου σπιν.

Προπονήσου αναλόγως με το στυλ παιχνιδιού σου. Εάν είσαι αθλητής με καλό ντράιβ δούλεψε πολύ το ‘’γύρισμα΄΄ σου από το ρεβέρ. Προσάρμοσε τις ασκήσεις σου ώστε να σε βοηθήσουν να είσαι πιο έτοιμος στον αγώνα.

Το κυριότερο που έχεις να κερδίσεις από την προπόνηση με κούτα είναι η μετακίνηση των ποδιών. Δούλεψε πολύ στα πόδια ώστε η μετακίνηση να γίνει αυτόματη. Προσπάθησε να μην σταυρώνεις τα πόδια σου κατά τη διάρκεια των ασκήσεων. Επιπλέον θα σε βοηθήσει να γίνεις πιο γρήγορος στην μετακίνηση μέσα-έξω στο τραπέζι.

Για αρχάριους αθλητές συνίσταται η κούτα να γίνεται με τον κλασικό τρόπο, δηλαδή τα μπαλάκια να σκάνε πρώτα στο απέναντι μισό του τραπεζιού και ύστερα ο προπονητής να στα δίνει στο δικό σου μισό. Για πιο προχωρημένους, οι μπαλιές πρέπει να σκάνε κατευθείαν στο δικό σου μισό(Japanese style). Σίγουρα αυτό είναι πιο απαιτητικό αλλά θα σε βοηθήσει να προετοιμαστείς καλύτερα δουλεύοντας σε μεγαλύτερες ταχύτητες.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι Ασιάτες συμπεριλαμβάνουν στην προπόνηση τους απαραίτητα ένα μέρος με προπόνηση κούτα. Μάλιστα υπάρχει προπονητής που η δουλειά του είναι αποκλειστικά να προπονεί τους αθλητές στην κούτα. Μπορεί να είναι πολύ κουραστική μια τέτοια προπόνηση αλλά όπως λένε και οι Αμερικάνοι <<no pain, no gain>> .

Αντ. Μαλινάκης


O Μα Λονγκ κάνει... κούτα!




Ο Ζανγκ Ζίκε κάνει κούτα!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου