Αρθρο: Και μετά το ευρωπαϊκό τι;

Οι Βατσακλής, Γκιώνης, Ρηνιώτης!


Τα... δάκρυα χαράς δεν έχουν στεγνώσει από τα μάτια μας, από την μεγαλειώδη εμφάνιση της Εθνικής ομάδας στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα και φυσικά την εξαιρετική πορεία του Παναγιώτη Γκιώνη στο ατομικό!

Ολοι χαρήκαμε, φωνάξαμε, κλάψαμε και πανηγυρίσαμε για τους Γκιώνη, Κρεάνγκα, Παπαγεωργίου με τις εμφανίσεις τους, αλλά και τον προπονητή μας, τον Βατσακλή. Μας έκαναν υπερήφανους κι αυτό δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ!

Αλλά στο... χωριό μου λένε, είναι καλύτερο να κάνεις κριτική την ώρα που υπάρχουν χαμόγελα και χαρά, παρά όταν όλοι θα πέσουν πάνω σου να σε φάνε! Καλύτερα τώρα που θα ακούσουν την φωνή σου, παρά σε μια ενδεχόμενη αποτυχία.

Γι αυτό κι εμείς θα πούμε κάποιους προβληματισμούς, με σκοπό όχι να προσβάλουμε, να θίξουμε ή να δημιουργήσουμε προβλήματα, αλλά με μοναδικό σκοπό να βοηθήσουμε το άθλημα που όλοι αγαπάμε.

Πρώτα από όλα θα ήθελα να ξεκινήσω από την... ανανέωση της Εθνικής. Οταν έφυγε ο κ. Κωστόπουλος κι ανέλαβε ο κ. Βατσακλής είχε δηλώσει ότι πρώτος στόχος του είναι η ανανέωση της Εθνικής. Τόσα χρόνια μετά βλέπουμε να αγωνίζονται μόνο οι Γκιώνης (33 ετών), Κρεάνγκα (43 ετών) κι ο Παπαγεωργίου. Προσωπικά δεν χορταίνω να βλέπω τους Γκιώνη και Κρεάνγκα κι ο Πάπα έδειξε ότι διαθέτει... καρύδια μεγάλα σ' αυτό το ευρωπαϊκό.

Αλλά πραγματικά τι θα γίνει όταν αυτοί οι δύο ΤΕΡΑΣΤΙΟΙ αθλητές (Γκιώνης, Κρεάνγκα) σταματήσουν; Σε ποια κατηγορία θα αγωνιζόμαστε; Και κάνω αυτή την ερώτηση γιατί βλέπουμε ότι η ομοσπονδία ενδιαφέρεται πολύ σε ποια κατηγορία θα αγωνιζόμαστε, καθώς, σε διαφορετική περίπτωση, στα λιγκ των τελευταίων ετών θα είχαν πάρει κι άλλοι αθλητές συμμετοχές.

Αν σταματήσουν οι μοναδικοί Γκιώνης και Κρεάνγκα ποιοι θα έρθουν από πίσω; Εύλογο το ερώτημα γιατί υπάρχει τόσο μεγάλη και τεράστια διαφορά από τους αθλητές που ακολουθούν. Κάποτε λέγαμε ότι Κρεάνγκα βγαίνει ένας στα 100 χρόνια, αλλά βγήκε κι ο Γκιώνης! Η συνέχεια όμως ποια είναι;

Ολοι έχουμε παρατηρήσει ότι οι διεθνείς μας, δεν χρειάζεται να πάμε ονομαστικά, σταματάνε στα 22-23 από την Εθνική, γιατί καταλαβαίνουν ότι δεν έχουν μέλλον και δεν μπορούν να σταθούν στο ευρωπαϊκό στερέωμα ή ακόμα χειρότερα ότι δεν έχουν ευκαιρίες.

Βλέπαμε στο λιγκ την Πορτογαλία, την Ρωσία να έρχονται στην Ελλάδα και να φέρνουν τους αναπληρωματικούς και τους αναπληρωματικούς των αναπληρωματικών για να πάρουν ευκαιρίες. Οι μικροί αθλητές να... ψηθούν και να φτάσουν τους πρωτοκλασάτους. Εμείς, όμως θέλαμε την κούπα.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, όταν ένας αθλητής τραβούσε, μετά δεν έπαιρνε ευκαιρίες που θα έπρεπε, έτσι ώστε να δούμε που θα μπορούσε να φτάσει. Ο Λαγογιάννης είχε φτάσει στους "32" της Ευρώπης, μετά δεν έπαιξε. O Παπαδημητρίου είχε κερδίσει τον Γκουζμίν το 2010 (κι όχι τον Σμιρνόφ, όπως λανθασμένα είχαμε αρχικά μεταδώσει!!), μετά δεν πήρε ευκαιρίες, ενώ τελευταίο... "θύμα" ο Μάκρας. Στο μεσογειακό έπαιξε... παπάδες, ήρθε 4-3 με τον Ματενέ, αλλά στο πανευρωπαϊκό δεν πήγε.

Οπως και να έχει, όλοι γνωρίζουν ότι με ένα ή δύο διεθνή τουρνουά το χρόνο τα... παιδιά μας δεν πρόκειται να ανέβουν και δύσκολα θα φτάσει κάποιος στο επίπεδο των Κρεάνγκα και Γκιώνη.

Μπορεί ο... πανευτυχής κ. Κολυμπάδης να δήλωσε σήμερα στο αεροδρόμιο, κατά την άφιξη της αποστολής ότι υπάρχει μέλλον, αλλά πολύ φοβόμαστε ότι το μέλλον είναι δυσοίωνο! Ενας αθλητής που είναι... ανταγωνιστικός στην Ευρώπη στην κατηγορία των παίδων, στην αντίστοιχη των εφήβων δεν θα... ακουμπήσει! Οχι γιατί δεν έχει ταλέντο, αλλά γιατί θα είναι πολύ πίσω με τους αντίστοιχους εφήβους. Αυτοί πηγαίνουν σε 10 τουρνουά το χρόνο, προετοιμασίες στο εξωτερικό και γενικότερα ότι έκανε ο Κρεάνγκα και ο Γκιώνης.

Το ξέρετε πολύ καλά ότι μόνο έτσι θα βγει κάποιος παίκτης. Ειδάλλως πολύ φοβόμαστε ότι χαρές θα βλέπουμε μόνο όσο αντέχουν οι... τιτάνες μας και μετά το... χάος!!!

Δεν είμαστε ουρανοκατέβατοι. Γνωρίζουμε την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα μας. Ξέρουμε τα οικονομικά είναι δύσκολα κι ότι το κράτος δίνει λίγα χρήματα, αλλά με αυτά πρέπει να μάθουμε.
Να μάθουμε όμως να πρωταγωνιστούμε όχι να... συμπληρώνουμε τις συμμετοχές.

Τόσα χρόνια, τα καλά χρόνια, που τα λεφτά έπεφταν βροχή δεν ασχοληθήκαμε με διαφημίσεις και γενικότερα να ανοίξει το άθλημα να μπουν χρήματα για διάφορους λόγους. Τώρα που η αγορά είναι κλειστή τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, αλλά έστω και τώρα υπάρχει ελπίδα!

Μας την έφεραν οι Κρεάνγκα, Γκιώνης, Παπαγεωργίου κι ο coach Βατσακλής! Εστω και... λίγο ή με πιέσεις το άθλημα προβλήθηκε. Ψάξτε τώρα να βρείτε χορηγούς ή συνεργαστείτε με κάποιο κανάλι να διαφημίσει το άθλημα και να έρθουν χρήματα. Εσείς τα ξέρετε καλύτερα είστε ειδικοί, αλλά μην μείνετε στάσιμοι, μην χάσετε αυτή την μοναδική ευκαιρία, ώστε να φτιάξουμε στο μέλλον νέους Κρεάνγκες και Γκιώνηδες.

Ειδάλλως, δυστυχώς το πλοίο θα χαθεί για πολλά χρόνια και θα φτάσουμε στο σημείο να λέμε στα παιδιά μας: Εμείς είχαμε προλάβει τον Γκιώνη και τον Κρεάνγκα να παίζουν στο ΣΕΦ! Ωραία χρόνια

Κι αν νομίζετε ότι αυτά απέχουν έτη φωτός, πάρτε για παράδειγμα τι έγινε στο... ποδόσφαιρο. Κάποτε κατακτήσαμε το ευρωπαϊκό και τώρα στο γήπεδο δεν πηγαίνει κανείς! Που έχει καταντήσει το άθλημα;

ΑΡΠΑΞΤΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ!!!

Υ.Γ. Αν νομίζετε μετά από αυτό το άρθρο ότι κάνουμε αντιπολίτευση ή ότι πολεμάμε την διοίκηση, τότε δυστυχώς δεν περάσαμε το μήνυμα που θέλαμε...


Νίκος Λάκατας

1 σχόλιο:

  1. Θα ήθελα να προσθέσω και εγώ δύο ακόμη πρόσφατα θύματα της "λάθος" (ίσως) νοοτροπίας της ανανέωσης της εθνικής αλλά και γενικότερα της ομοσπονδίας: Στέφανος Μανουσώφ και Γιώργος Φραγκούλης. Και μην ξεχνάμε τους πιο παλιούς από την ωραία Κρήτη (Μαλινάκης Αντώνιος, Μουτσάκης Κων/νος) και τους ιδιαίτερα ταλαντούχους αθλητές από την Πάτρα (Νικολόπουλος Δημήτρης, Τσεγγενές Ανδρέας). Προφανώς, αιτίες σε μία αποτυχημένη πορεία (ως προς την Εθνική ομάδα) ενός ταλαντούχου αθλητή υπάρχουν πολλές και διάφορες και δεν τα "ρίχνω" στην ομοσπονδία. Όμως, κατά την άποψή μου έχουν γίνει λάθη και πολύ φοβάμαι ότι θα συνεχιστούν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή