Ελλάδα - Ιταλία 1-3 τελικό


H Εθνική μας ομάδα των γυναικών διεκδίκησε με αξιώσεις τη νίκη κόντρα στη δυνατή ομάδα της Ιταλίας, όμως τελικά κάμφθηκε με 3-1.

Το greektabletennis σας παρουσιάζει αναλυτικά την εξέλιξη του αγώνα!

Τόλιου – Στεφάνοβα 0-3


Όπως στο παιχνίδι με την Βιβαρέλι, έτσι και σ’ αυτό η Κατερίνα δεν μπήκε καθόλου καλά στο πρώτο σετ και το έχασε εύκολα με 11-2. Στο δεύτερο σετ το παιχνίδι ήταν οριακό και πήγαινε πόντο πόντο έως το 7-7. Σε εκείνο το σημείο, όμως, η Ιταλίδα πήρε τέσσερις διαδοχικούς πόντους και έκανε το 2-0. Στο τρίτο σετ η Τόλιου δεν μπόρεσε να κοντράρει την Στεφάνοβα και γνώρισε την ήττα με 3-0 και εν συνεχεία το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχασε με 3-1.  


Χριστοφοράκη – Ριντόλφι 1-3


Η Μαρία Χριστοφοράκη δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα στο πρώτο σετ με αντίπαλο την Ριντόλφι και επιβλήθηκε με το εμφατικό 11-1! Το δεύτερο σετ δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο. Οι δύο αθλήτριες πήγαιναν πόντο πόντο έως το 7-7. Εκεί η Ιταλίδα ξέφυγε και προηγήθηκε με 10-7 και τελικά κατέκτησε το σετ με 11-8. Το τρίτο σετ ήταν κι αυτό για γερά νεύρα. Η πειραιώτισσα αθλήτρια προηγήθηκε με 3-0 σετ, αλλά δεν κατάφερε να διατηρήσει τη διαφορά. Στο 9-9 μάλιστα είχε τα σερβίς, αλλά δεν πήρε κάποιον πόντο κι έχασε το σετ με 11-9. Στο τέταρτο σετ η Χριστοφοράκη τα έδωσε όλα προκειμένου να κάνει το 2-2. Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 8-5 δεν εγκατέλειψε το ματς και βρέθηκε να έχει και σετ μπολ. Δεν μπόρεσε, όμως να το εκμεταλλευτεί και γνώρισε την ήττα με 3-1 σετ. 

Τόλιου – Βιβαρέλι 3-2


Η Τόλιου ξεκίνησε πολύ άσχημα και δεν βρήκε ρυθμό σε κανένα σημείο του αγώνα κι έχασε με 11-4 το πρώτο σετ. Στο δεύτερο σετ η ελληνίδα πρωταθλήτρια μπήκε πιο… «ζεστά», ανέβασε την απόδοσή της και ήλεγξε τον ρυθμό του αγώνα μέχρι που έφτασε στην κατάκτησή του με σκορ 11-8. Το τρίτο σετ ήταν επίσης για γερά νεύρα, αλλά η Κατερίνα έδειξε την κλάση της και το επίπεδο της και όταν το σκορ ήταν 7-7 με τέσσερις συνεχόμενους πόντους κατέκτησε το σετ κι έκανε το 2-1. Στο τέταρτο σετ η Τόλιου φάνηκε ότι ελέγχει το παιχνίδι και προηγήθηκε με 8-5, όμως, η Βιβαρέλι με αντεπίθεση διαρκείας προηγήθηκε με 9-8 κι εν συνεχεία κατέκτησε το σετ με οριακή διαφορά 11-9. Στο κόντρα σετ, η αθλήτρια του Ταύρου δεν απέφυγε τις… αυτοκτονικές τάσεις. Αν και προηγήθηκε 8-4 είδε την Βιβαρέλι να ισοφαρίζει σε 8-8, όμως κατάφερε να πάρει τη νίκη με 11-9, σε ένα παιχνίδι για γερά νεύρα που κράτησε 35’!  


Παπαδάκη - Στεφάνοβα 1-3


Η Αγγελική Παπαδάκη το πάλεψε κόντρα στην Νικολέτα Στεφάνοβα, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει και γνώρισε την ήττα με 3-1. Η ελληνίδα πρωταθλήτρια έχασε το πρώτο σετ 11-7. Στη συνέχεια ανέβασε απόδοση προηγήθηκε με 10-8 στο δεύτερο σετ και τελικά το κατέκτησε με 12-10. Στο τρίτο και καθοριστικό σετ οι δύο αθλήτριες πήγαν πόντο πόντο έως το 8-8 κι εκεί η Ιταλίδα απέκτησε προβάδισμα δύο πόντων κι εν συνεχεία κατέκτησε το σετ με 11-9. Στο τελευταίο σετ η Παπαδάκη δεν άντεξε την πίεση κι έχασε με 11-4.

Υ.Γ. Στην φωτό η Κατερίνα Τόλιου που πέτυχε τη μοναδική νίκη της Εθνικής μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου