Στην 8αδα η Εθνική Ανδρών!!!



Στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης προκρίθηκε η Εθνική ομάδα των Αδρών. Τα παιδιά του Βατσακλή έκαναν την υπέρβαση κόντρα στην Τσεχία (3-1) και πλέον απέχουν μόνο μία νίκη από το μετάλλιο! Μεγάλος ήρωας ο Κώστας Παπαγεωργίου που κέρδισε τον Πετρ Κόρμπελ. Οι διεθνείς μας θα αντιμετωπίσουν αύριο την Πορτογαλία!!!

Γκιώνης - Γκαβλάς 3-1

Οι Τσέχοι έκαναν αλλαγή και προτίμησαν να παίξει ο Γκαβλάς αντί του Σίρουτσεκ. Αλλά μετά την τεράστια νίκη του Παπαγεωργίου ο Γκιώνης δύσκολα να έχανε με οποιονδήποτε παίκτη της Τσεχίας έβρισκε αντίπαλο.

Ο έμπειρος αμυντικός προηγήθηκε με 2-0 (11-9, 11-8) και είδε τον Τσέχο αριστερόχειρα να μειώνει σε 2-1 (6-11). Στο κρίσιμο τέταρτο σετ, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, βρήκε τα ψυχικά αποθέματα, συγκεντρώθηκε και έδωσε τη μεγάλη νίκη στην ομάδα μας.

Παπαγεωργίου - Κόρμπελ 3-1

Ο Κώστας Παπαγεωργίου τρέλανε, για μία ακόμα φορά κόσμο! Ο διεθνής μας κέρδισε 3-1 τον Κόρμπελ, πραγματοποιώντας πολύ μεγάλη εμφάνιση. Μπήκε στο παιχνίδι πολύ δυνατά και  προηγήθηκε με 10-7 στο πρώτο σετ. Σε εκείνο το σημείο γύρισε το πόδι του Τσέχου βετεράνου και μετά από 7' διακοπή επέστρεψαν στο... τάραφλεξ και ο Πάπα το κατέκτησε με 11-8. Στο δεύτερο σετ με αέρα νικητή προηγήθηκε με 3-0, αλλά βρέθηκε να χάνει με 9-6. Δεν το παράτησε και τελικά δικαιώθηκε μιας και το πήρε κι αυτό με 11-9!

Ο Τσέχος προσπάθησε να απαντήσει και μείωσε σε 2-1 (11-3), αλλά η συνέχεια ήταν πιο... συναρπαστική. Η Θεα Τύχη λένε πάει με τους... ικανούς και ο Παπαγεωργίου ήταν ικανός, είχε και την τύχη και πανηγύρισε έξαλλα μια τεράστια νίκη. Στο τέταρτο σετ, αν και βρέθηκε με 6-2 χάρη στα... 4-5 σόρρυ που έκανε βρέθηκε να προηγείται με 9-7 κια τελικά να παίρνει τη νίκη με 11-9!!!!

Γκιώνης - Προκόπκοφ 2-3

Απέναντι στον πιο φορμαρισμένο αθλητή της Τσεχίας ο Γκιώνης διεκδίκησε στα ίσα τη νίκη, αλλά στο τέλος κάμφθηκε με 3-2. Ηταν το πρώτο παιχνίδι για τον έμπειρο αμυντικό και δυστυχώς δεν μπόρεσε να κρατήσει σταθερή απόδοση καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα. Εχασε το πρώτο σετ με 11-9, αλλά ο έμπειρος αμυντικός έκανε δυνατό come back και πήρε το δεύτερο με 11-5. Στο τρίτο σετ, ο Γκιώνης δεν βρήκε ρυθμό κι έχασε με 11-5. Αντίθετα στο τέταρτο δεν άφησε κανένα περιθώριο στο Προκόπκοφ και το πήρε με 11-3. Το κόντρα, όμως, δεν ξεκίνησε καλά για τον Γκιώνη. Βρέθηκε από πολύ νωρίς πίσω και δεν κατάφερε να διεκδικήσει γερά το ματς κι έχασε με 11-5.

Κρεάνγκα - Σίρουτσεκ 3-0

Ο Καλίν σε ένα επεισοδιακό πρώτο σετ κατάφερε να το κερδίσει με 12-10, με τον Τσέχο να έχει και σετ μπολ. Με την ψυχολογία στα ύψη και απαλλαγμένος από το άγχος μπήκε πολύ δυνατά στο δεύτερο σετ και προηγήθηκε με 5-0 και τελικά έκανε το 2-0 με 11-8. Το τρίτο σετ είχε διαδικαστικό χαρακτήρα και ο Κρεάνγκα με το 11-4 έδωσε τη πρώτη νίκη στην Εθνική μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου