Πως να "σπάσεις" την αυτοσυγκέντρωση του αντιπάλου!!!

Ο επιστημονικός μας συνεργάτης Αντώνης Μαλινάκης βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη για σεμινάρια πάνω στο πως θα αναπτύξει στον γραπτό λόγο όλες τις θεωρίες του αθλήματος (σ.σ. με έξοδα του greektabletennis!!!). Γι αυτό τον λόγο αποφασίσαμε να παραθέσουμε ένα άρθρο για το τι πρέπει να κάνεις αν όλα πάνε στραβά! Αλλωστε το ζητούμενο είναι να κερδίσεις!!!




Σε ένα παιχνίδι δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος ή ο πιο αποφασισμένος, αλλά μερικές φορές κι ο εξυπνότερος. Τι εννοούμε; Αν σε ένα παιχνίδι τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο, έχεις αγχωθεί και πρέπει να ξεπεράσεις την πίεση τι κάνεις;

Το πιο σημαντικό είναι στην προπόνηση να έχεις κάνει ασκήσεις τέτοιες που θα αυτοματοποιήσεις τον πόντο. Θα πρέπει δηλαδή όταν κάνεις σερβίς να έχεις προβλέψει με... μαθηματικό τρόπο που θα πάει η μπάλα και να έχεις έτοιμο το επόμενό σου χτύπημα.

Αν έχεις δηλαδή ένα 80% πετυχημένους πόντους από το σερβίς σου, τότε θέλοντας και μη ο αντίπαλος θα αγχωθεί και το βάρος το μεταφέρεις σε αυτόν.

Εξίσου πολύ σημαντικό είναι να μην χάσεις την εμπιστοσύνη στα χτυπήματά σου, όσο στραβά και να πάει το ματς!

Αν όμως δεν έχεις μαγκώσει και έχεις πάθει... ολική αγκύλωση θα πρέπει να βρεις έναν τρόπο να σπάσεις την αυτοσυγκέντρωση του αντιπάλου. Πρέπει να του κάνεις κάτι, ώστε να μην... "θέλει" τόσο πολύ την νίκη.

Οπως για παράδειγμα να τον κοιτάξεις... περίεργα


ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΜΕΤΑ;;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου