Τελικά... παρασκήνια!!!

Εντονες συγκινήσεις, πολλά συναισθήματα και ωραίους αγώνες μας πρόσφεραν οι λίγοι αθλητές που προκρίθηκαν φέτος στην τελική φάση! Διαβάστε τα... παρασκήνια της τελικής φάσης του Πανελληνίου πρωταθλήματος.




Το παραδοσιακό διπλό Λαγογιάννη - Παπαγεωργίου έσπασε φέτος... Ο "Πάπα" έπαιξε με τον Βλοτινό, ο οποίος είχε παρτενέρ παλαιότερα τον Μάκρα. Αν μιλούσαμε για "συζυγική απιστία" θα λέγαμε ότι οι... "εγκαταλελειμμένοι σύντροφοι" πήραν την... "εκδίκησή" τους και τους άφησαν εκτός τελικού!

Πολλές ήταν οι εκπλήξεις και τα αμφίρροπα παιχνίδια. Παραλίγο να γίνουν δύο τρανταχτές εκπλήξεις, αλλά στο τέλος τα φαβορί κέρδισαν "εύκολα". Ο Κανάσης επιβλήθηκε με 3-2 του Γιοβά και ο Τσαχάκης με το ίδιο σκορ του Κορδούτη με το κόντρα σετ να τελειώνει 11-9!!!

Οταν μιλάμε για εκπλήξεις πάντως μιλάμε για δύο συγκεκριμένα άτομα! Αρχικά η νίκη του Τσεγγενέ επί του Γιώργου Κωνσταντινόπουλου στον όμιλο με 3-2 σετ και ο αποκλεισμός της Φιλαρέτης Εξάρχου από τον όμιλο!!! Πάντως μεγάλη γκρίνια προκάλεσε ο όμιλος του Γιώργου Κωνσταντινόπουλου, καθώς είχαμε τριπλή ισοβαθμία. Ο διεθνής αθλητής μαζί με τους Τσεγγενέ και Παπαδάκη αναδείχτηκαν ισόβαθμοι με μία νίκη και μία ήττα. Ο Κωνσταντινόπουλος είχε +2 σετ (5-3) και οι άλλοι δύο από -1. Επομένως περνούσε ως πρώτος ο αθλητής της Αμφιθέας κι από εκεί και πέρα όλοι νόμιζαν ότι μετρούσαν τα σετ. Ο Τσεγγενές είχε 4-5 και ο Παπαδάκης 3-4, επομένως όλοι θεωρούσαν ότι περνούσε ο Πατρινός αθλητής. Ομως το καταστατικό έλεγε ότι μετράει το μεταξύ τους παιχνίδι, επομένως πέρασε ο Παπαδάκης!!!!

Εκτός από τα δάκρυα χαράς της Μαρίας Χριστοφοράκη, είχαμε και τα δάκρυα λύπης. Η Κατερίνα Τόλιου δεν άντεξε και δάκρυσε μετά τον χαμένο τελικό, ενώ και η Ζαβιτσάνου λύγισε μετά την ήττα της από την Γεωργιάδου. Η Πατρινή αθλήτρια έχασε μεγάλη ευκαιρία να μπει στην τετράδα, όπου θα έπαιζε μετά με την Τόλιου κι έχει εξαιρετικά καλή παράδοση. Επομένως έχασε μεγάλη ευκαιρία να πάει στον τελικό!

Πολλές απουσίες σπουδαίων αθλητών είχαμε και φέτος. Κάποιοι ήταν τραυματίες, κάποιοι αδικαιολόγητοι όπως και να έχει έλειψαν κυρίως οι Παπαδημητρίου (σ.σ. είχε αγώνες στην Γερμανία), Μαλινάκης από τους άντρες, ενώ από της γυναίκες η Λάουρα Νικουλάε, η οποία έπαιξε μόνο στο διπλό.

Σχόλιο: Κάποια στιγμή θα πρέπει οι ίδιοι οι αθλητές να μάθουν να δίνουν μεγαλύτερη βαρύτητα ειδικά σε έναν θεσμό, όπως είναι η τελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος. Δεν είναι δυνατόν να το... σνομπάρουν συνέχεια. Για παράδειγμα δεν μπορεί ένας αθλητής/τρια της εθνικής ομάδας να μην αγωνίζεται σε αυτό τον θεσμό και φυσικά είναι απαράδεκτο ένας αθλητής/τρια να κατεβαίνει μόνο στα διπλά.
Μόνοι μας απαξιώνουμε το άθλημα κι αν εμείς οι αθλητές και κυρίως εσείς οι πρωταθλητές δεν βοηθήσετε στην δύσκολη συγκυρία να κρατηθεί το άθλημα ψηλά τότε πως θα γίνει; Στα 7 χρόνια που ασχολούμαι με το άθλημα, είχα βαρεθεί να διαβάζω τις δηλώσεις του Βλοτινού ότι δεν υπάρχει κίνητρο όταν λείπουν οι μεγάλοι παίκτες. Κι έτσι είναι, είχε απόλυτο δίκαιο... Γιατί να στερούν την δυνατότητα στον κόσμο να έρθει να παρακολουθήσει εντυπωσιακά παιχνίδια και να δει αυτούς τους παικταράδες να αγωνίζονται;
Κι όταν οι μεγάλοι σνομπάρουν τις εσωτερικές διοργανώσεις στην συνέχεια σνομπάρουν και οι μικροί! Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα; Ενας αθλητής ή μία αθλήτρια (δεν θα αναφέρουμε το όνομα για ευνόητους λόγους...) δήλωσε τραυματίας (σ.σ. μπορεί να είναι κιόλας), δεν έπαιξε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, αλλά την Κυριακή έκανε check in στο Facebook ότι έφτασε κουρασμένος/η στο ξενοδοχείο (άλλης χώρας)...
Οπως και να έχει τα προβλήματα είναι πολλά και ίσως κάποια να είναι πιο σοβαρά και δύσλυτα, αλλά και σ' αυτά πρέπει να δοθούν μία λύση...

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι ο Θανάσης Τσοκανάς αποπλήρωσε μετά από 1,5 χρόνο το χαμένο του στοίχημα! Κάλιο αργά παρά ποτέ!!!!!


2 σχόλια:

  1. "Ενας αθλητής ή μία αθλήτρια (δεν θα αναφέρουμε το όνομα για ευνόητους λόγους...) δήλωσε τραυματίας (σ.σ. μπορεί να είναι κιόλας), δεν έπαιξε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, αλλά την Κυριακή έκανε check in στο Facebook ότι έφτασε κουρασμένος/η στο ξενοδοχείο (άλλης χώρας)..."

    Yπέρτατο ξεκατίνιασμα! χαχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δική σου άποψη... Ύπάρχει μία δημοσιογραφική αρχή: "Δεν ντρέπομαι να πω, αυτά που δεν ντρέπονται οι άλλοι να κάνουν..." Και τα υπογράφω όλα τα κείμενα μου... Δεν μιλάω ανώνυμα... Το θέμα είναι ότι σνομπάρουν τις εγχώριες διοργανώσεις και κανονικά έπρεπε να παίζουν ΟΛΟΙ. Κι ο Γκιώνης κι ο Κρεάνγκα ΟΛΟΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή