Παπαγεωργίου και Χριστοφοράκη οι τίτλοι στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα

Η τρισευτυχισμένη Μ. Χριστοφοράκη
μαζί με τον πατέρα της
Τα δάκρυα χαράς της... Μαρίας Χριστοφοράκης και η απόλυτη κυριαρχία του Κώστα Παπαγεωργίου ήταν τα γεγονότα που σημάδεψαν το 66ο πανελλήνιο πρωτάθλημα που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο! Σε ένα αγωνιστικό διήμερο με φουλ πινγκπονιστική δράση, είδαμε πολλές εκπλήξεις, πολλούς ωραίους και αμφίρροπους αγώνες και φυσικά τα συναισθήματα να εναλλάσσονται με έναν μοναδικό τρόπο που μόνο ο αθλητισμός μπορεί να σου προσφέρει.




Αντίπαλοι μόνο στο τερέν.
Βλοτινός και Παπαγεωργίου λίγο μετά
την λήξη του τελικού!!!
Στους άνδρες: Ο θεσμός του Πανελληνίου πρωταθλήματος στο ατομικό αγώνισμα των ανδρών έχει πλέον ονοματεπώνυμο: Κώστας Παπαγεωργίου!! Ο αθλητής του Πέρα έδειξε πως στον συγκεκριμένο θεσμό όχι απλά δεν χάνει τα τελευταία 5 χρόνια, αλλά δεν χάνει ούτε σετ! Στους τελευταίους 5 τελικούς έχει επιβληθεί με 4-0 και μάλιστα με διαφορετικούς αντιπάλους (Παπαδημητρίου, Φραγκούλης, Λαγογιάννης, Μάκρας κι αυτή την φορά ο Βλοτινός)!
Ολοι περίμεναν με αγωνία αυτό το παιχνίδι! Ο Βλοτινός έδειχνε ότι βρισκόταν σε πολύ καλή κατάσταση, ενώ είχαν ξυπνήσει και η προ εξαετίας μνήμες εκεί όπου ο προπονητής του Πέρα είχε κερδίσει τον "Πάπα" με 4-2. Στις κερκίδες ακουγόταν ότι μόνο ο Βλοτινός είναι αυτός που μπορεί να σπάσει την κυριαρχία του κι όλοι πίστευαν ότι θα βλέπαμε ένα τεράστιο παιχνίδι!
Ομως ο Παπαγεωργίου έδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση κέρδισε 4-0 τον Βλοτινό (σ.σ. ο οποίος ήταν φανερό ότι είχε χάσει την συγκέντρωσή του) και κατέκτησε ακόμη μία κούπα...
Οσον αφορά τον Βλοτινό, τι να πει κανείς; Χωρίς σωστή και ποιοτική προπόνηση έφτασε στον τελικό ενός ακόμα πανελληνίου πρωταθλήματος αποδεικνύοντας πόσο τεράστιος αθλητής ήταν και είναι φυσικά!

Στις γυναίκες: Οταν η Χριστοφοράκη έκανε την υπέρβαση και κέρδισε για πρώτη φορά την Φίλη στους ημιτελικούς, κανείς δεν μπορούσε να πει με σιγουριά ποια είναι το φαβορί. Αλλωστε οι δύο συμπαίκτριες στην Εθνική δεν έχουν παίξει επίσημα παιχνίδια ως αντίπαλες. Η Κατερίνα μπήκε πιο συγκεντρωμένη και προηγήθηκε 2-1 και είχε και 5-0 ώστε να κάνει το 3-1 και να πάρει ένα μεγάλο προβάδισμα. Ομως, η Μαρία με υπομονή που θα ζήλευε ακόμη και... γάιδαρος, κατάφερε να επιβάλει τον ρυθμό της, να είναι αλάνθαστη, να φέρει την αμφιβολία και την απόγνωση στην αντίπαλη της και να κερδίσει πανάξια τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ελλάδος!!! Μέχρι να φτάσει όμως στον τελικό η Χριστοφοράκη ίδρωσε και μόνο εύκολο έργο δεν είχε. Στους ομίλους, κέρδισε 3-2 την Παρίδη με την Πατρινή να έχει ματς μπολ, ενώ και με το ίδιο σκορ, αλλά εύκολα το κόντρα σετ, επιβλήθηκε και της Εμίρη.

Στα διπλά ανδρών: Ο Τάσος Ρηνιώτης και ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος σήκωσαν την κούπα και την πανηγύρισαν δεόντως, καθώς ο δρόμος τους προς την κορυφή μόνο αγγελικά πλασμένος δεν ήταν. Στον τελικό σε ένα αμφίρροπο ματς κέρδισαν 3-1 τους Λαγογιάννη - Μάκρα με τα τρία σετ να λήγουν στην παράταση. Από εκεί και πέρα οι πρωταθλητές στο διπλό βρέθηκαν ένα βήμα πριν τον αποκλεισμό στα ημιτελικά, καθώς έχαναν 5-1 στο κόντρα σετ από τους Κώστα Κωνσταντινόπουλο και Γιώργο Κανάση, αλλά το γύρισαν!
Από την μεριά τους οι φιναλίστ έκαναν την μεγάλη έκπληξη στον ημιτελικό και κέρδισαν τους Βλοτινό - Λαγογιάννη με 3-1.

Στα διπλά γυναικών: Στον τελικό η Λάουρα Νικουλάε και η Χριστίνα Φίλη δεν δυσκολεύτηκαν να κερδίσουν με 3-0 την Όλγα Γεωργοπούλου και την Γεωργία Ζαβιτσάνου και να κατακτήσουν το τρόπαιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ίδια ζευγάρια βρέθηκαν αντιμέτωπες και στον περσινό τελικό με τις αθλήτριες του Πέρα ήταν αυτές που είχαν πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος.


Όλοι οι νικητές σε κάθε αγώνισμα:

Απλό ανδρών:

1. Κώστας Παπαγεωργίου (Α.Σ. Πέρα Αθηνών)

2. Γιάννης Βλοτινός (Αετοί Πόλης)

3. Τάσος Ρηνιώτης (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

-. Κώστας Λαγογιάννης (Πέρα Αθηνών)

Απλό γυναικών:

1. Μαρία Χριστοφοράκη (Ο.Ε.Α. Έδεσσας)

2. Κατερίνα Τόλιου (Δ.Α.Ο. Ταύρου)

3. Χριστίνα Φίλη (Α.Σ. Πέρα Αθηνών)

-. Ελένη Γεωργιάδου (Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης)

Διπλό ανδρών:

1. Γιώργος Κωνσταντινόπουλος/Τάσος Ρηνιώτης (Α.Ο. Αμφιθέας/Ολυμπιακός)

2. Κώστας Λαγογιάννης/Λευτέρης Μάκρας (Πέρα Αθηνών)

3. Κώστας Παπαγεωργίου/Γιάννης Βλοτινός (Πέρα Αθηνών/Αετοί Πόλης)

-. Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος/Γιώργος Κανάσης (Α.Ο. Αμφιθέας/Α.Ο. Πεύκης)

Διπλό γυναικών:

1. Λάουρα Νικουλάε/Χριστίνα Φίλη (Πέρα Αθηνών)

2. Γεωργία Ζαβιτσάνου/Όλγα Γεωργοπούλου (Ολυμπιακός/Πέρα Αθηνών)

3. Φιλία Εμίρη/Νίκη Μπρισκόλα (Α.Ε. Αθηνά Μαγκουφάνας)

-. Αλίκη Κιούφη/Κατερίνα Τόλιου (Δ.Α.Ο. Ταύρου)

Υ.Γ. Η φωτογραφία του Βλοτινού με τον Παπαγεωργίου είναι του Βασίλη Καραουλάνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου