ΤΙΤΑΝΟΜΑΧΙΑ: Θάνατος σου ή ζωή μου!!

Αν μπορούσαμε να διαλέξουμε τον τίτλο μιας ταινίας για το ντέρμπι Πέρα - Ολυμπιακός σίγουρα αυτή θα ήταν η Τιτανομαχία! Αλλωστε οι... "τιτάνες" που παίζουν σε αυτό το παιχνίδι αναμένεται να κλέψουν την παράσταση και στο τέλος σαν ένας σύγχρονος... highlander μία από τις δύο ομάδες θα φωνάξει: "THERE CAN BE ONLY ONE"!!! Το greektabletennis σας κάνει μία πρώτη ανάλυση για το τεράστιο ντέρμπι που ο ένας θα βρεθεί στα... "τάρταρα" κι ο άλλος θα γευτεί το νέκταρ της επιτυχίας. Επομένως, από τη στιγμή που είναι ο "μεγάλος τελικός" γίνετε εύκολα αντιληπτό ότι ο θάνατος σου είναι η ζωή μου!!




Καθίστε αναπαυτικά στην καρέκλα σας, προσδεθείτε και απολαύστε το μεγάλο μας αφιέρωμα γι αυτό το ντέρμπι!!!

Τι έγινε στο πρώτο ματς

Το πρώτο ματς βάφτηκε κατά κόκκινο! Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Ντάνιελ Τσιόκα που έδειξε ότι η τέχνη του δεν ξεχνιέται και κέρδισε 3-2 (στην παράταση το κόντρα) τον Παπαγεωργίου. Αυτό ήταν το κερασάκι στην Τούρτα, ενώ όλη την δουλειά την έκανε ο Μέντες, ο οποίος κέρδισε τον Μάκρα και τον Παπαγεωργίου και ουσιαστικά καθάρισε και το διπλό! Η μοναδική νίκη για το Πέρα ήρθε από τον Λαγογιάννη, όπου κέρδισε τον Ρηνιώτη. Το τελικό 4-1 έδωσε το έναυσμα για πολλούς πανηγυρισμούς στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού. Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι τον αγώνα παρακολούθησαν πάρα πολλοί φίλαθλοι κι έδωσαν με τις φωνές τους ξεχωριστό ενδιαφέρον

Η εύλογη απορία...

Μπορεί το Πέρα να κάνει την μεγάλη ανατροπή; Το... βαρύ 4-1 δίνει μεγάλο αβαντάζ στον Ολυμπιακό, καθώς εκτός από νίκη, του αρκεί και η ήττα με 4-2!! Οπως και να έχει δηλαδή το Πέρα θα πρέπει να κερδίσει ή με 4-0 ή με 4-1 και μετά να μετρήσουν τα σετ!! Δύσκολο, αλλά όταν παίζουν τέτοιοι παιχταράδες ποτέ δεν μπορείς να βάλεις το χέρι σου στην φωτιά!

Η μεγάλη ρεβάνς

Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια, από την μεγάλη έκπληξη και το μεγάλο σασπενς του πρωταθλήματος! Εκείνη την χρονιά 2007-08 (σ.σ. αν δεν κάνω λάθος!!) Πέρα κι Ολυμπιακός διεκδικούσαν το πρωτάθλημα. Μία αγωνιστική πριν το τέλος παίζει το Πέρα με τα Ταταύλα. Μεγάλο το άγχος για τους "κιτρινόμαυρους", που σε ισοβαθμία κερδίζουν το πρωτάθλημα, καθώς έχουν ένα σετ παραπάνω. Τα Ταταύλα, όμως, κάνουν την έκπληξη κερδίζουν το Πέρα και δίνουν τον... τίτλο στον Ολυμπιακό, ο οποίος χρειαζόταν μία νίκη με τα Χανιά, στην τελευταία αγωνιστική, για να πάρει το πολυπόθητο τρόπαιο. Ομως οι Κρητικοί κέρδισαν κι έδωσαν έτσι το πρωτάθλημα στο Πέρα. Τώρα μετά από τόσα χρόνια ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να πάρει την άτυπη ρεβάνς για το χαμένο πρωτάθλημα; Είναι έτοιμος να σηκώσει την πολυπόθητη κούπα και να βάλει τέλος στην κυριαρχία του Πέρα; Είναι το μεγάλο φαβορί, αλλά όπως είπαμε κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά!!!

Ο κόσμος

Οπως στο πρώτο παιχνίδι, έτσι και τώρα αναμένεται το γήπεδο να γεμίσει! Γι αυτό τον λόγο η ομοσπονδία θα διαμορφώσει ειδικά την αίθουσα, προκειμένου να χωρέσουν όλοι οι φίλαθλοι! Καθώς πρέπει να θυμίσουμε ότι αυτό το Σαββατοκύριακο δεν θα υπάρχει αγωνιστική δράση στα τοπικά πρωταθλήματα επομένως ΟΛΟΙ θα θέλουν να δουν το παιχνίδι!!! Επομένως το γήπεδο θα θυμίζει λιγκ κι ο κόσμος αναμένεται να παρακολουθήσει πολύ ωραίο ματς. Παράλληλα ίσως να έρθουν και φίλοι του Ολυμπιακού στο γήπεδο για να δουν την ομάδα τους να κατακτά τον τίτλο!

Η... τηλεόραση

Οπως αναφέραμε και χθες, η Δημόσια Τηλεόραση θα βρεθεί την Κυριακή στο γήπεδο, προκειμένου να πάρει πλάνα από το μεγάλο ντέρμπι και θα μεταδοθούν στην Αθλητική Κυριακή. Παράλληλα οι -ουσιαστικά- πρωταθλητές θα βρεθούν στο ραδιομέγαρο, προκειμένου να παραχωρήσουν ζωντανή συνέντευξη!!

Το στήσιμο

Θα σας αναλύσουμε τις τακτικές, με βάση όπως βλέπουμε εμείς το παιχνίδι.

Ολυμπιακός: Το 4-1 δίνει την δυνατότητα στον Χριστοφοράκη, όχι μόνο να κυνηγήσει την ήττα, αλλά να γνωρίσει και την ήττα με χειρότερο σκορ από 4-1. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα ρισκάρει και θα βάλει τον Μέντες πρώτο παίκτη (σ.σ. στο Χ). Το σκεπτικό είναι απλό. Οτι από την στιγμή που είναι καβάλα στο άλογο κι ο Πορτογάλος μπορεί κάλλιστα να βγάλει δύο νίκες δεν θα ρισκάρει να τον βάλει σε άλλη θέση. Από εκεί και πέρα, όμως, θα μπορέσει κάλλιστα να κάνει τρίπλα στις άλλες δύο θέσεις, προκειμένου να πετύχει την κλήρωση που θέλει.

ΠΕΡΑ: Αν ήμασταν στην θέση του Βλοτινού το σκεπτικό μας θα ήταν όλα ή τίποτα!!! Με δεδομένο ότι ο Μέντες θα μπει στο Χ θα βάζαμε τρίτο παίκτη τον Παπαγεωργίου. Ο λόγος είναι απλός, ο "Πάπα" μπορεί να κερδίσει τον Πορτογάλο και να δώσει το έναυσμα για την μεγάλη αντεπίθεση. Από εκεί και πέρα ο Λαγογιάννης θα πρέπει να πετύχει τον Τσιόκα κι ο Μάκρας τον Ρηνιώτη. Το ζητούμενο για το Πέρα, πάντως, είναι να πάει 3-0 στο διπλό, ώστε να έχουν άγχους οι Ρηνιώτης και Μέντες... μόνο έτσι έχουν ελπίδες.

Η κατάσταση των παικτών

ΠΕΡΑ:

Παπαγεωργίου: Ο "Πάπα" είναι "σκυλί του πολέμου". Εχει αποδείξει σε όλη του την καριέρα ότι του αρέσουν τα δύσκολα κι όταν είναι με την πλάτη στον τοίχο, απλά δεν χάνει! Δεν το λέμε εμείς αυτό, το λένε τα αποτελέσματα του. Πόσες φορές είχε βρεθεί 2-0 πίσω η Εθνική και έπαιζε ο Παπαγεωργίου με έναν θεωρητικά καλύτερο παίκτη και κέρδισε; Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, καθάρισε κόσμο και κοσμάκη, ενώ το είχε κάνει και με την Γαλλία...

Λαγογιάννης: Το μεγάλο ερωτηματικό. Πονάει στον ώμο και το τελευταίο διάστημα κάνει συνέχεια θεραπείες και καμιά προπόνηση έτσι για το... γαμώτο!!! Βέβαια στην Γαλλία έπαιξε παπάδες κι έβγαλε δύο νίκες... Οπως και να έχει, όμως, είναι ερωτηματικό σε τι κατάσταση θα βρεθεί και φυσικά αν θα τον ενοχλήσει ο ώμος του.

Μάκρας: Στο πρώτο γύρο έπαιξε εκπληκτικά με τον Μέντες κι έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει την ομάδα του. Στα μεγάλα παιχνίδια έχει δείξει ότι μπορεί να παίξει και να κερδίσει και η ομάδα του θέλει να πέσει στον Ρηνιώτη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: 

Μέντες: Παίζει... παπάδες στην Ισπανία κι έχει καθαρίσει κόσμο και κοσμάκη! Είναι σε πολύ καλή φόρμα και είναι προετοιμασμένος γι αυτή την αναμέτρηση. Αν πιάσει τα υψηλά στάνταρ απόδοσης που πιάνει στην Ισπανία, τότε θα τραβήξει πάνω του το ντέρμπι!

Ρηνιώτης: Στο πρώτο ματς, έδειξε ότι η... κάψα του για πρωτάθλημα τον είχε επηρεάσει αρνητικά. Είχε αγχωθεί πολύ και δεν έπαιξε με βάση τις ικανότητές του. Την Κυριακή περιμένουμε να δούμε αν θα ξεπεράσει το άγχος (σ.σ. δεν έχει κατακτήσει ποτέ πρωτάθλημα συλλόγων) και θα παίξει με βάση των πραγματικών δυνατοτήτων του.

Τσιόκα: Στον πρώτο γύρο ήταν ο άνθρωπος που τράβηξε τα βλέμματα πάνω του. Η τέχνη δεν ξεχνιέται και μετά το μάθημα που έδωσε  σε όσους τον είχαν ως τον αδύναμο κρίκο του ντέρμπι πλέον κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά. Πρέπει να αποφύγει τον Λαγογιάννη κι από εκεί και πέρα όλα μπορούν να γίνουν!!


Που θα κριθεί το ματς

Στην κλήρωση. Αν η κλήρωση δεν κάτσει όπως θέλει το Πέρα τότε τα πράγματα θα είναι δύσκολα για αυτούς. Πολύ σημαντικό είναι το διπλό. Αν οι "ερυθρόλευκοι" πάνε 2-1 πίσω στο διπλό τότε θα έχουν μεγάλο προβάδισμα. Καθώς θα παίξουν χωρίς άγχος κι αν το χάσουν τότε θα έχει την ευκαιρία ο Μέντες να δώσει στην ομάδα του το πρωτάθλημα. Αν πάει, όμως 3-0 πίσω στο διπλό τότε τα πράγματα θα είναι δύσκολα!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου