Σχόλιο για το ντέρμπι

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε δίκαια το πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών κι απέδειξε ότι φέτος ήταν η καλύτερη ομάδα. Σε ένα ντέρμπι με όλη την σημασία της λέξης οι "ερυθρόλευκοι" κέρδισαν ξανά το Πέρα και τρεις αγωνιστικές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος στέφθηκαν πρωταθλητές.




Να ξεκινήσουμε με τα αγωνιστικά. Το 4-1 του πρώτου γύρου μπορεί να ήταν ασήκωτο φορτίο για τους παίκτες του Πέρα, αλλά και σ' αυτό το ματς έδειξαν οι "ερυθρόλευκοι" ότι το ήθελαν περισσότερο. Ο Ντάνιελ Τσιόκα μπορεί να ήταν ο πρωταγωνιστής του πρώτου παιχνιδιού, αλλά σ' αυτό το ματς η σφραγίδα ήταν του Τάσου Ρηνιώτη. Με τρεις νίκες κατέκτησε το πρώτο ομαδικό πρωτάθλημα στην καριέρα του και το πανηγύρισε με την καρδιά του.

Πέραν από τα καθαρά αγωνιστικά και φυσικά το νέκταρ της κατάκτησης του πρωταθλήματος δύο ήταν τα στοιχεία που έκλεψαν την παράσταση σ' αυτό το ντέρμπι.

Πρώτον και σημαντικότερον: Η Δημόσια Τηλεόραση βρέθηκε στο γήπεδο και τράβηξε πλάνα από τον αγώνα. Για πρώτη φορά, (τα τελευταία δέκα χρόνια σίγουρα), μεταδόθηκαν στιγμιότυπα από Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Η κίνηση αυτή είναι μία στιγμή που θα έπρεπε να κάνει όλους όσους ασχολούνται με το πινγκ πονγκ χαρούμενους. Πέντε λεπτά έδειξε η Δημόσια Τηλεόραση και ταυτόχρονα ήταν ζωντανά στο στούντιο οι Χριστοφοράκης, Τσιόκα και Ανδρέας Τσόπελας.

Δεύτερον:  Η παρουσία του κόσμου και η ξεχωριστή παρουσία των φιλάθλων του Ολυμπιακού έδωσαν διαφορετικό αέρα. Μπορεί επειδή είμαι ποδοσφαιρόφιλος και ασχολήθηκα μεγάλος με το πινγκ πονγκ να το βλέπω έτσι, αλλά σίγουρα ο κόσμος του Ολυμπιακού έδωσε ξεχωριστό χρώμα. Οι ιαχές, τα πανό, οι πυρσοί έκαναν το ντέρμπι να θυμίζει ποδόσφαιρο. Το μόνο αρνητικό ήταν κάποια υβριστικά συνθήματα. Δεν πειράζει, όμως, η γνώμη μου είναι ότι τους θέλουμε στα γήπεδα και θα τους... στρώσουμε όσον αφορά τα πράγματα που δεν μας άρεσαν!

Τέλος, δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ και στα μικρά προβλήματα που υπήρξαν στο γήπεδο. Δυστυχώς κάποιοι άνθρωποι θέλουν να ζουν στην μιζέρια τους και να μην προβληθεί το άθλημα. Να μην πάει το πινγκ πονγκ ένα βήμα μπροστά. Αντί να κάνουν... κωλοτούμπες που ήρθε η Δημόσια Τηλεόραση και το Sportshero και πρόβαλαν το άθλημα έδειξαν μικροπρέπεια και δημιούργησαν προβλήματα. Φτάσαμε σε σημείο μάλιστα στο τέλος του μεγάλου αγώνα να λέμε: πάλι καλά που ήρθαν μόλις 300 άτομα, γιατί αν ήταν περισσότερα θα είχαμε τεράστιο πρόβλημα. Οπως και να έχει θα πρέπει να αλλάξουν όλοι μυαλά και να μην είναι κοντόφθαλμοι, έτσι ώστε να πάμε το άθλημα μπροστά... Και καλό θα είναι να καταλάβουν κάποιοι ότι με την προβολή του αθλήματος όλοι θα βγουν κερδισμένοι...

ΝΙΚΟΣ ΛΑΚΑΤΑΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου