Πως να κερδίσεις έναν καλύτερο!!

Ηρθε η ώρα του αγώνα και αντιμετωπίζεις έναν καλύτερο παίχτη από σένα.Οι πιθανότητες σου για νίκη είναι λίγες.Τι πρέπει να κάνεις;Διεκδίκησε τις πιθανότητες σου!
Πρώτα απ’όλα,η πίεση πάντα βρίσκεται στη μεριά του ισχυρότερου.Αντιμετωπίζοντας έναν καλύτερο δεν έχεις τίποτα να χάσεις παρά μόνο να κερδίσεις…Από μία καλή εμφάνιση έως μία νίκη όλα είναι κέρδος για εσένα.Πρέπει να προσπαθήσεις να αυξήσεις την πίεση την οποία θα δεχτεί ο αντίπαλος σου..



Το μυστικό βρίσκεται στην αρχή του παιχνιδιού!Κάνοντας μία καλή αρχή στο παιχνίδι σου και μένοντας κοντά στο σκορ αυξάνεις την πίεση στον αντίπαλο.Σε περίπτωση που σου ξεφύγει αρκετούς πόντους τότε χαλαρώνει,’’βρίσκει’’ χτυπήματα και τα πράγματα δυσκολεύουν..

Έλα διαβασμένος στον αγώνα!Γνωρίζοντας τον αντίπαλο σου και τις αδυναμίες του αυξάνεις τις πιθανότητες σου.Στην κρίσιμη στιγμή έχοντας διοχετεύσει την πίεση στον αντίπαλο σου δεν πρέπει να του δίνεις μπαλιές στα χτυπήματα που αισθάνεται άνεση. Κερδίζοντας τέτοιους πόντους του δίνουν ‘’ανάσες’’ και το άγχος αρχίζει και υποχωρεί.

Περιόρισε τη φύρα σου.Μην του δίνεις εύκολους πόντους.Προσπάθησε να κρατάς την μπάλα στο τραπέζι και κάν' τον να μοχθήσει για τον κάθε πόντο που πρέπει να κερδίσει.Εάν σε κάθε πόντο πρέπει να ‘’βγάλει’’ ένα καλό χτύπημα για να τον κερδίσει τότε είσαι σε καλό δρόμο..
Παίξε ένα ‘’κλειστό’’ παιχνίδι. Δεν σε βολεύει ο πόντος να ανοίγεται στα πολλά σπιν και στις πολλές μπαλιές. Σίγουρα ο αντίπαλος σου θα είναι καλύτερος σε αυτό το παιχνίδι εφόσον είναι καλύτερος από σένα.Δώσε έμφαση στο σέρβις και την υποδοχή προσπαθώντας να κρατήσεις τους πόντους στις λίγες μπαλιές.Ένα τέτοιο παιχνίδι κυρίως κοντά στο φιλέ θα σου αυξήσει τις πιθανότητες.

Δοκίμασε διάφορα σέρβις την ώρα του παιχνιδιού.Έτσι σίγουρα θα βρεις το σέρβις που ο αντίπαλος αισθάνεται λιγότερο άνετα.Στην κρίσιμη στιγμή προς το τέλος του σετ μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και σε συνδυασμό με το άγχος ο πόντος δεν είναι τόσο μακριά..
Όταν θα φέρεις την ήττα σαν ενδεχόμενο στο μυαλό του αντιπάλου τότε έχεις κάνει σίγουρα ένα επιτυχημένο αγώνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου