Όπεν Πάτρας "Ι. Ασημακόπουλος"

Ως το όπεν με τις περισσότερες εκπλήξεις φέτος θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε το 4ο Πανελλήνιο Όπεν Πάτρας εις μνήμην του Ιωαν. Ασημακόπουλου, καθώς έγιναν πολλές εκπλήξεις και μάλιστα στις κατηγορίες των Εφήβων και των Παμπαίδων κανένας από τα 2 πρώτα φαβορί δεν συμμετείχαν στον τελικό!!!!





Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή, ως πλήρως πετυχημένο θα χαρακτηρίζαμε το 4ο συνεχόμενο όπεν Πάτρας και από άποψη οργάνωσης, αλλά και επιπέδου παιχνιδιών. Ακόμη, θα το χαρακτηρίζαμε καινοτόμο μιας και είναι το μόνο όπεν που διατηρεί ιστοσελίδα και φέτος έγινε μία πηλωτική προσπάθεια να μπει και live streaming των αγώνων με ικανοποιητικά αποτελέσματα.
Στις περισσότερες κατηγορίες κατέβηκαν πολλά άτομα από την 8άδα του Πανελλήνιου Ranking List και έτσι είχαμε την ευκαιρία να δούμε ωραία παιχνίδια, αλλά και έντονες στιγμές με χαρακτηριστικότερες τους αγώνες των προημιτελικών, όπου σχεδόν όλα τα παιχνίδια ήταν ντέρμπι και γινόταν πανζουρλισμός μέσα στο γήπεδο από τις φωνές των αθλητών, των προπονητών, αλλά και της κερκίδας που καθόλη τη διάρκεια των αγώνων συμμετείχε ενεργά.

Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα, θα προσπαθήσουμε να απαριθμήσουμε τις πιο τρανταχτές εκπλήξεις των αγώνων:

  • Η απόδοση του Κορδαλή Νίκου (Ε.Α. Βόχας - #7 της διοργάνωσης) ήταν η μεγαλύτερη έκπληξη για την κατηγορία των παμπαίδων. Παίζοντας ωραίο πινγκ-πονγκ κατάφερε αρχικά να αποκλίσει το #1 της διοργάνωσης Χατζηλυγερούδη Γεράσιμο (Α.Π.Σ. Αναγεννησιακός Πατρών) με 3-2 (11-8,9-11,13-11,5-11,11-9) και στη συνέχεια το #3 της διοργάνωσης Σταματούρο Αλκιβιάδη (ΑΠΟ Αετός Κορυδαλλού) με 3-1 (11-6,8-11,11-5,11-8) για να καμφθεί τελικά από τον εξαιρετικό Στάμου Κωνσταντίνο (Γ.Α.Σ. Ελευσίνας) στον τελικό με 3-0 (11-4,12-10,11-4).
  • Ο Στάμου Κωνσταντίνος (Γ.Α.Σ. Ελευσίνας) ήταν εξαιρετικός κατακτώντας την 1η θέση στο αγώνισμα των Παμπαίδων. Αίσθηση προκάλεσε η νίκη του στον ημιτελικό επί του Δαμιανή Ιωάννη (ΑΠΟ Αετός Κορυδαλλού - #2 της διοργάνωσης) με 3-2 (12-14,7-11,11-8,14-12,11-6), ενώ βρέθηκε 2-0 πίσω στα σετ!!!
  • Η απόδοση του Αϊβαλιώτη Ιωάννη (Π.Ο.Κ. Έσπερος - #8 της διοργάνωσης) ήταν φαντασμαγορική. Ήδη από τα ματς των ομίλων ξεκίνησε τις εκπλήξεις και τελικά έφτασε έως τον τελικό των Εφήβων, όπου ηττήθηκε με 3-2 (8-11,11-6,9-11,11-7,11-9) από τον Τσεντεκίδη Άνθιμο (ΠΚΔΤ). Στον όμιλο κατέβαλλε τον Πετρόπουλο Ιωάννη (ΔΑΟΤ - #5 της διοργάνωσης) με 3-2 (11-4,10-12,14-12,6-11,11-7) σετ σε ένα πάρα πολύ ωραίο παιχνίδι με μεγάλα ράλλι και πόντους από μεγάλη απόσταση. Στην συνέχεια, μας επεφύλλασε μία ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη νικώντας τον Ελέζογλου Μάριο (Α.Σ. Πέρα Αθηνών) με 3-1 (11-9,13-11,5-11,13-11), για να ολοκληρώσει τις εκπλήξεις με την πολύ μεγάλη νίκη του εναντίον του Βρεττάκου Σταύρου (ΓΝΟ Άρης Νικαίας) επίσης με 3-1 (7-11,12-10,11-6,18-16). Στον τελικό με τον Τσεντεκίδη Άνθιμο λίγο έλειψε να κάνει και εκεί την έκπληξη αφού προηγήθηκε με 2-1 σετ και το "κόντρα" σετ το έχασε στο όριο (11-9).
  • Στην κατηγορία των παίδων η μεγαλύτερη έκπληξη ήρθε και πάλι από την πόλη της Βόχας και αυτή τη φορά από τον Κορδαλή Κων/νο (#13 της διοργάνωσης - αδερφός του μικρού Νίκου). Ο Κων/νος παίζοντας ανά διαστήματα πολύ ωραίο πινγκ-πονγκ κατάφερε να φτάσει έως τον ημιτελικό, όπου ηττήθηκε από τον νικητή της διοργάνωσης Σταματούρο Γεώργιο (ΔΑΟΤ). Νίκησε μεταξύ άλλων τον Κορδούτη Ιάσονα (Α.Ο. Ζήνων Γλυφάδας - #12 της διοργάνωσης), Κουλουριώτη Αλέξη (Γ.Α.Σ. Ελευσίνας - #8 της διοργάνωσης) και τον Παναγόπουλο Ξάνθο (Α.Ο. Άρης 2006 - #4 της διοργάνωσης).
  • Στην ίδια κατηγορία ο Παναγόπουλος Πέτρος (Α.Ο. Φοίνιξ Αγ. Σοφίας - #17 της διοργάνωσης) μας επεφύλλασε τις δικές του εκπλήξεις. Ο Πέτρος παίζοντας πολύ ωραίο πινγκ-πονγκ και δείχνοντας πιο ώριμος επιβλήθηκε επί του Κουλουριώτη Αλέξη (#8 της διοργάνωσης) στον όμιλο, αλλά και επί του Κορδούτη Ιάσονα (#12 της διοργάνωσης) για να φτάσει έως την 8άδα όπου αποκλείστηκε από τον Σιάχο Νίκο (Ε.Α. Βόχας - #2 της διοργάνωσης).
  • Μία ακόμη έκπληξη στην κατηγορία των παίδων ήταν η εμφάνιση του Στάμου Δημήτρη (Γ.Α.Σ. Ελευσίνας) ο οποίος κέρδισε το #7 της διοργάνωσης Αρβανίτη Φώτιο (Α.Ο. Άρης 2006) και έφτασε τελικά έως την 8άδα νικώντας και τον Χατζάκη Μιχάλη (Γ.Α.Ο. Πειραιά). Γενικά έδειξε μεγάλη σταθερότητα και ήταν ίσως ο μόνος που δυσκόλεψε τον νικητή της κατηγορία Σταματούρο Γιώργο (ΔΑΟΤ), καθώς μόνος αυτός και ο Φώτης κατάφεραν να πάρουν σετ από τον Γιώργο..
  • Στις παγκορασίδες την μεγαλύτερη έκπληξη την έκανε η μικρή Καφάτου Ναταλία (Α.Ο. Φάεθων Πάτρας - #9 της διοργάνωσης), η οποία στην 8άδα κέρδισε την Λιβιεράτου Αθηνά (Α.Π.Σ. Αναγεννησιακός Πατρών - #4 της διοργάνωσης) με 3-1 και κατέκτησε μία θέση στα μετάλλια.
  • Στις κορασίδες είχαμε αρκετές μικρο-εκπλήξεις με τις σημαντικότερες να είναι:
    • Η νίκη της Λαδάκη Μαρίας (Α.Ο. Σαλαμίνας Τελαμών - #8 της διοργάνωσης) επί της Τουντακώβας Αλεξάνδρας (ΠΚΔΤ - #2 της διοργάνωσης) με 3-2 σετ.
    • Η νίκη της Μυτακίδου Νερ. (ΠΚΔΤ - #6 της διοργάνωσης) επί της Ισαμπάλογλου Ιφιγένειας (Α.Ο. Άρης 2006 - #5 της διοργάνωσης) με 3-2 σετ.
    • Η νίκη της Δελάκης Δωροθέας (Ο.Α. Χανίων) επί της Λαδάκη Μαρίας με 3-1.
    • Η νίκη της Αθανασοπούλου Χριστίνας (ΠΑΛ Φοίνικες Πάτρας - #7 της διοργάνωσης) επί της Μυτακίδου Νερ. με 3-0 σετ!!
    • Η νίκη της Ισαμπάλογλου Ιφιγένειας επί της Τουντακώβας Αλεξάνδρας με 3-2, ενώ βρέθηκε 2-0 πίσω στα σετ!!!!

Αυτά τα...ολίγα είχαμε να σας πούμε. Ακολουθούν οι νικητές όλων των κατηγοριών:

Παγκορασίδες

1. Γερασιμάτου Ιωάννα (ΠΑΛ Φοίνικες Πάτρας)
2. Ηλιοπούλου Βασιλική (ΠΑΛ Φοίνικες Πάτρας)
3. Λαδάκη Στυλιανή (Ο.Α. Χανίων)
-. Καφάτου Ναταλία (Φαέθων Α.Ο. Πάτρας)

Παμπαίδες

1. Στάμου Κων/νος (Γ.Α.Σ. Ελευσίνας)
2. Κορδαλής Νίκος (Ε.Α. Βόχας)
3. Σταματούρος Αλκιβιάδης (ΑΠΟ Αετός Κορυδαλλού)
-. Δαμιανής Ιωάννης (ΑΠΟ Αετός Κορυδαλλού)

Κορασίδες

1. Φίσερ Έλλη (Α.Ο. Άρης 2006)
2. Ισαμπάλογλου Ιφιγένεια (Α.Ο. Άρης 2006)
3. Τουντακώβα Αλεξάνδρα (ΠΔΚΤ)
-. Σεβνταγιάν Κριστίν (ΠΚΔΤ)

Παίδες

1. Σταματούρος Γεώργιος (ΔΑΟΤ)
2. Κορδούτης Δημήτρης (ΔΑΟΤ)
3. Κορδαλής Κων/νος (Ε.Α. Βόχας)
-. Σιάχος Νίκος (Ε.Α. Βόχας)

Έφηβοι

1. Τσεντεκίδης Άνθιμος (ΠΚΔΤ)
2. Αϊβαλιώτης Ιωάννης (Π.Ο.Κ. Έσπερος)
3. Βρεττάκος Σταύρος (Γ.Ν.Ο. Άρης Νικαίας)
-. Ασημακόπουλος Τάσος (Α.Ο. Διονύσου)


Η κατηγορία των Νεανίδων δεν πραγματοποιήθηκε λόγω έλλειψης συμμετοχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου