Βόμβα στα θεμέλια του αθλητισμού!!

Απίστευτο κι όμως... ελληνικό! οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα είναι για πολλά... γέλια, γιατί με τις εκάστοτε αποφάσεις έχουμε στερέψει από τα... δάκρυα! Ολοι, φαντάζομαι, θα έχετε ακούσει- διαβάσει ή δει στην τηλεόραση το θρίλερ με το... γάλα και την τρόικα. Το αδιέξοδο των συζητήσεων με συνδυασμό τις ολοένα και περισσότερες απαιτήσεις των δανειστών μας έχει ως αποτέλεσμα να βάλουν χέρι και στον αθλητισμό.




Τα 10 εκατ ευρώ που διαθέτει η πολιτεία για όλα τα αθλήματα φάνηκαν υπερβολικό ποσό για την τρόικα η οποία εξετάζει το ενδεχόμενο, όπως αποκάλυψαν υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης, να κόψει τα χρήματα από τις ομοσπονδίες οι οποίες θα πληρώνονται με ένα νέο... καθεστώς!!!

Πιο συγκεκριμένα, οι δανειστές μας, σκέφτονται να μην δίνονται χρήματα απευθείας από το λογιστήριο του κράτους στις ομοσπονδίες, αλλά μέσω... διαφημίσεων-χορηγών από συγκεκριμένες καμπάνιες και προβολές.

Για παράδειγμα θα δημιουργηθούν εκπομπές στην τηλεόραση που θα καλύπτουν αθλητικά γεγονότα όλων των σπορ κι ένα μέρος των διαφημίσεων θα πηγαίνουν στις ομοσπονδίες. Επίσης ένα ποσοστό από μία χορηγία που θα παίρνει μία ομάδα θα πηγαίνει στην ομοσπονδία του αθλήματος, όπου ανήκει ο συγκεκριμένος σύλλογος!
Ενώ τέλος και τα εισιτήρια που κόβουν οι σύλλογοι από το πρωτάθλημα ή μεγάλα event θα δίνονται στην ομοσπονδία!

Τι σημαίνει αυτό; Οτι το κράτος αφενός θα απαλλαγεί από τις μισθοδοσίες και θα ρίξει τα... έξοδα, αφετέρου, όμως, θα δημιουργηθούν μεγάλοι τριγμοί στο θέμα της επιβίωσης των ομοσπονδιών. Μέχρι να τρέξει το θέμα και να μπουν έσοδα πως θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι.

Σημαντική παράμετρος για να δουλέψει όλο αυτό το σύστημα είναι να έχουν μπει οι ομοσπονδίες σε ένα κτήριο, ενώ οικονομικοί συνεργάτες εξετάζουν το ενδεχόμενο μαζικών απολύσεων όλων των υπαλλήλων των ομοσπονδιών και οι νέες προσλήψεις που θα γίνουν να θεωρούνται δημόσιοι υπάλληλοι.

Με αυτό το σκεπτικό τα έξοδα των ομοσπονδιών εκμηδενίζονται και ό,τι χρήματα μπαίνουν στα ταμεία θα αφορούν καθαρά τον αθλητισμό.

Ερωτηματικό παραμένει το τι θα γίνει με τους προπονητές, καθώς δεν μπορούν να μπουν σε καθεστώς δημόσιων υπαλλήλων,.
Παράλληλα, η τρόικα έχει προβλέψει ότι για να "τσουλήσει" το όλο θέμα θα πρέπει να γίνονται στην χώρα μας μεγάλα event, προκειμένου να έρχονται φίλαθλοι από το εξωτερικό και να ανεβαίνουν τα έσοδα;

Οπως κι αν έχει, αν ισχύσει αυτό και δεν μελετηθεί σωστά, τότε κινδυνεύουν όλες οι ομοσπονδίες να κλείσουν.


2 σχόλια: