Ελαμψαν Αγγελάκης - Εμίρη!!!

Η τελική φάση των Νέων - Νεανίδων, μπορεί να μην είχε πολυκοσμία, όπως στα προηγούμενα χρόνια, ελέω των λίγων προκρίσεων, αλλά όσοι βρέθηκαν στο ΣΕΦ απόλαυσαν σπουδαία παιχνίδια, ωραίο θέαμα, αλλά και εκπλήξεις!!! Ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης στους Νέους και η Φιλία Εμίρη στις Νεανίδες κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο.




Στους Νέους ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης απέδειξε για ακόμη μία φορά ότι είναι ο καλύτερος παίκτης της γενιάς του. Εφτασε σε μία εύκολη κατάκτηση της κούπας κόντρα στον πολύ καλό και ανεβασμένο Γιάννη Σγουρόπουλο.

Ο αθλητής της Προόδου, που δείχνει ότι έχει όλο το μέλλον μπροστά του (σ.σ. αρκεί να παραμείνει σοβαρός...) κέρδισε τον Στράτο Δαμιανή στον ημιτελικό, ενώ δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα με τον Σγουρόπουλο στον τελικό του οποίου επιβλήθηκε σχετικά εύκολα με 4-0 (11-5, 11-8, 15-13 και 11-6). ΑΠό την μεριά του ο Γιάννης κέρδισε δύσκολα στον ημιτελικό με 4-3 του Νίκου Αντωνιάδη.

Στις Νεανίδες ο τελικός είχε πολύ μεγάλο σασπένς και στο τέλος η Εμίρη ήταν αυτή που χαμογέλασε. Κέρδισε "εύκολα" 4-3 (11-9 το κόντρα) την Παρίδη και κατέκτησε την κούπα. Η Πατρινή αθλήτρια προηγήθηκε με 2-0 σετ, αλλά δεν κατάφερε να πάριε την κούπα και περιορίστηκε για μία ακόμη φορά στην δεύτερη θέση.

Στο διπλό ανδρών ο Ζώνιος και ο Σιαπκαράς πήραν την κούπα! Κέρδισαν στον τελικό τους Σγουρόπουλο και Δαμιανή με 3-2. Το παιχνίδι ήταν άκρως εντυπωσιακό και οι πρωταθλητές αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2-0 σετ έκαναν την ανατροπή και μάλιστα και τα τρία σετ είχαν οριακή διαφορά (10-12, 7-11, 11-9, 11-9, 12-10)!!!

Στις Νεανίδες, η Μπρισκόλα/Εμίρη πανηγύρισαν το χρυσό, καθώς κέρδισαν "εύκολα" 3-2 (12-10 το κόντρα) τις Παρίδη/ Κορδούτη. Σε ένα εντυπωσιακό παιχνίδι οι αθλήτριες της Μαγκουφάνας ήταν πιο ψύχραιμες και πανηγύρισαν την κούπα.

Στα ομαδικά, Πρόοδος και Ταταύλα κονταροχτυπήθηκαν για την κούπα σε ένα ματς που θα έπρεπε να το δουν όλοι! Τα Ταταύλα με τους Ζώνιο, Σγουρόπουλο και Δαμιανή αντιμετώπιζαν τους παίκτες τις Προόδου που αποτελούταν από τους Αγγελάκη, Αντωνιάδη και Σκουτέρη. Οι πρώτοι ήταν το φαβορί, καθώς είχαν πιο δυνατή τριάδα και με την νίκη του Σγουρόπουλου επί του Αντωνιάδη κάποιοι νόμιζαν ότι το παιχνίδι κρίθηκε εκεί. Καθώς και με τις δύο νίκες του Αγγελάκη, στο διπλό Δαμιανής/ Σγουρόπουλος ήταν πολύ πιο πάνω από τους Σκουτέρη/ Αντωνιάδη. Οποιος το πίστεψε αυτό έκανε μεγάλο λάθος. Το δίδυμο της Προόδου ήταν εντυπωσιακό κέρδισαν με 3-1 και έδωσαν την κούπα στην ομάδα τους!!!

Το χάλκινο μετάλλιο πήραν ο Άρης Νικαίας (με τους Ηλία Μιχαηλίδη, Παναγιώτη Αλεξανδρόπουλο, Άρη Πετρόπουλο και Κωνσταντίνο Πλέσσα) και ο Δ.Α.Ο. Ταύρου, που ήταν φιναλίστ του τελικού το 2013 (Γιώργος Σταματούρος, Δημήτρης Κορδούτης, Γιάννης Πετρόπουλος, Βασίλης Αντωνιάδης, Χρήστος Ξανθόπουλος και προπονητής ο Άρης Τσακίρογλου).

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού Α.Ο. Ταταύλα-Α.Σ. Πρόοδος 2-3:

Πάρις Ζώνιος-Νίκος Σκουτέρης 3-0 (11-9, 11-5, 11-7)
Στράτος Δαμιανής-Κωνσταντίνος Αγγελάκης 0-3 (9-11, 7-11, 9-11)
Γιάννης Σγουρόπουλος-Νίκος Αντωνιάδης 3-1 (11-7, 11-8, 9-11, 11-6)
Ζώνιος-Αγγελάκης 1-3 (3-11, 11-5, 8-11, 11-13)
Σγουρόπουλος/Δαμιανής-Αντωνιάδης/Σκουτέρης 1-3 (12-14, 8-11, 11-3, 5-11)

Στις Νεανίδες, η Καβάλα πήρε την κούπα και φέτος με τις Χατζηλυγερούδη, Κανάρη και Τζάμου να αποτελούν την τριάδα. Επιβλήθηκε με 3-2 του Φοίνικα Αγιας Σοφίας, ο οποίος θα μπορούσε να είχε κερδίσει και 3-1!!! Η ομάδα του Πειραιά αποτελούταν από τις Παρίδη, Κορδούτη, Αθανασοπούλου και Οικονόμου. Η Παρίδη έχασε μεγάλη ευκαιρία να δώσει την κούπα στην ομάδα της, καθώς έχασε στον πόντο από την Κανάρη.

ην 3η θέση κατέκτησαν το Π.Κ.Δ. Ταύρου (με τις Αλεξάνδρα Τουντακώβα, Τζούλια Μυτακίδου, Κριστίν Σεβνταγιάν και προπονητή τον Άρη Τσακίρογλου) και η Αθηνά Μαγκουφάνας, που ήταν 1ο φαβορί του αγωνίσματος και πέρσι είχε φτάσει στον τελικό (Φιλία Εμίρη, Κατερίνα Ράπτη, Νίκη Μπρισκόλα και προπονητής ο Χρήστος Βατσακλής).

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού

Χριστιάνα Κανάρη-Ζωή Αθανασοπούλου 3-0 (11-2, 11-7, 11-2)
Βασιλική Τζάμου-Κωνσταντίνα Παρίδη 0-3 (9-11, 4-11, 6-11)
Γεωργία Χατζηλυγερούδη-Θάλεια Κορδούτη 2-3 (11-5, 12-10, 6-11, 3-11, 8-11)
Κανάρη-Παρίδη 3-2 (11-9, 5-11, 11-6, 7-11, 14-12)
Χατζηλυγερούδη/Τζάμου-Κορδούτη/Ευαγγελία Οικονόμου 3-0 (11-6, 11-9, 12-10)


Οι νικητές και οι νικήτριες σε κάθε αγώνισμα:

ΑΠΛΟ ΝΕΩΝ:

1. Κωνσταντίνος Αγγελάκης (Α.Σ. Πρόοδος)

2. Γιάννης Σγουρόπουλος (Α.Ο. Ταταύλα)

3. Στράτος Δαμιανής (Α.Ο. Ταταύλα)

-. Νίκος Αντωνιάδης (Α.Σ. Πρόοδος)

ΑΠΛΟ ΝΕΑΝΙΔΩΝ:

1. Φιλία Εμίρη (Α.Ε. Αθηνά Μαγκουφάνας)

2. Κωνσταντίνα Παρίδη (Α.Ο. Φοίνικας Πειραιά)

3. Θάλεια Κορδούτη (Α.Ο. Φοίνικας Πειραιά)

-. Ιφιγένεια Ισαμπάλογλου (Α.Ο. Άρης 2006)

ΔΙΠΛΟ ΝΕΩΝ:

1. Πέτρος Σιαπκαράς/Πάρις Ζώνιος (Ε.Α. Βόχας/Α.Ο. Ταταύλα)

2. Στράτος Δαμιανής/Γιάννης Σγουρόπουλος (Α.Ο. Ταταύλα)

3. Νίκος Αντωνιάδης/Κωνσταντίνος Αγγελάκης (Α.Σ. Πρόοδος)

-. Γιώργος Σταματούρος/Ανδρέας Τσόπελας (Δ.Α.Ο. Ταύρου/Ολυμπιακός)

ΔΙΠΛΟ ΝΕΑΝΙΔΩΝ:

1. Φιλία Εμίρη/Νίκη Μπρισκόλα (Α.Ε. Αθηνά Μαγκουφάνας)

2. Κωνσταντίνα Παρίδη/Θάλεια Κορδούτη (Α.Ο. Φοίνικας Πειραιά)

3. Βασιλική Τζάμου/Ηρώ-Δήμητρα Κοζαρή (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας/Εθνικός Αλεξανδρούπολης)

-. Γεωργία Χατζηλυγερούδη/Χριστιάνα Κανάρη (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)


ΤΑ... ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ


  • Δύο μεγάλες εκπλήξεις είχαμε στα ατομικά! Ο Ζώνιος έχασε από τον Τσιαλτζούδη στην 16αδα κι έχασε την ευκαιρία να κάνει το κάτι παραπάνω και στις νεανίδες η Χατζηλυγερούδη αποκλείστηκε από τον όμιλο!!!
  • Λίγο έλειψε να κερδίσει ο Σταματούρος τον Αγγελάκη. Ο αθλητής του Ταύρου προηγήθηκε με 2-1 και 6-3 (σ.σ. στο ομαδικό), αλλά δεν μπόρεσε να κρατήσει την διαφορά
  • Με τρία μετάλλια γιόρτασε η Θάλεια Κορδούτη τα γενέθλια της! Να τα εκατοστήσεις Θάλεια!!!
  • Εχουμε πει ότι η στήριξη της... κερκίδας είναι πολύ σημαντική και οι αθλητές θέλουν το χειροκρότημα. Στον αμφίρροπο ημιτελικό ανάμεσα στην Καβάλα και την Μαγκουφάνα κι ενώ το παιχνίδι είχε πάει στο διπλό η Εμίρη (σ.σ. δεν αγωνιζόταν στο διπλό) γύρναγε κάθε τρεις και λίγο στην μητέρα της και της φώναζε: "χειροκρότησε ρε μαμά. Βοήθησε τα κορίτσια!". Το αστείο ήταν ότι τα χέρια της είχαν κοκκινίσει από το χειροκρότημα!!!
  • Οι γονείς, όπως είναι απόλυτα φυσιολογικό στηρίζουν τα παιδιά τους και πλέον από τις πολλές φορές που έχουν έρθει στο ΣΕΦ έχουν αναπτύξει και φιλίες μεταξύ τους! Ο Σγουρόπουλος έπαιζε με τον Μιχαηλίδη και η μαμά του Γιάννη καθόταν στην κερκίδα και φώναζε δυνατά (σ.σ. έπαιζαν στα πίσω τραπέζια) για να στηρίξει τον γιο της και σε κάποια φάση γυρίζει η μαμά του Αντωνιάδη και της λέει με εμφανή διάθεση για χιούμορ: "Πιο δυνατά δεν μπορείς", για να πάρει την απάντηση: "Περιμένω να σε ακούσω όταν θα παίζει το δικό σου το παιδί!!!" και φυσικά και οι δύο κυρίες ξέσπασαν σε γέλια!!!
  • Μιας και λέγαμε για γονείς έχουμε και τον μπαμπά... Ισαμπάλογλου. Ο οποίος έλεγε σε πηγαδάκια. Μία καλή νίκη για την κόρη μου θα ήθελα σε αυτή την διοργάνωση! Τελικά ήρθαν μαζεμένες και η "Τσούπι" κατέκτησε μετάλλιο!!!
Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου