Τι σημαίνει η νίκη επί της Ιαπωνίας;

Μόνο ο Πάπα κάνει τέτοιες εκπλήξεις παγκοσμίως!!!
Εχουν περάσει αρκετές ώρες από την τεράστια, μοναδική ανεπανάληπτη νίκη κόντρα στην Ιαπωνία. Επί τους ουσίας, όμως τι σημαίνει αυτή η νίκη; Θα μας βοηθήσει να μπούμε στην πρώτη τριάδα ή δεν θα είναι αδιάφορη για την συνέχεια! Το greektabletennis σας αναλύει γιατί αυτή η νίκη ουσιαστικά θα μας οδηγήσει ή στην 1η θέση του ομίλου ή στην 4η!!!!




Δεν ξέρω για σας, αλλά ΨΑΧΝΩ να βρω φωτογραφίες, βίντεο, συνεντεύξεις από την επική νίκη. Τέτοια νίκη δεν έχει προηγούμενο και αυτό το πετυχαίνουν γιατί όλοι είναι μία οικογένεια; Κλισέ; ΟΧΙ! Ακούστε τις δηλώσεις του τιτανοτεράστιου Παπαγεωργίου, μετά το παιχνίδι. "Αυτή ήταν η μεγαλύτερη νίκη της καριέρας μου γιατί ήταν για την χώρα μου". Ο "Πάπα" έχει κερδίσει και Βάλντερ να θυμίσουμε, αλλά αυτή ξεχωρίζει, όπως άλλωστε θα έκανε ένας μεγάλος παίκτης που αγαπά την χώρα του κι ο "καράφλας" είναι ένας από αυτούς και το έχει αποδείξει...

Ο,τι και να πεις γι αυτούς τους παίκτες είναι λίγο, αλλά δεν θα σταθώ στην τεράστια επιτυχία το μήνυμα που έστειλε ο Πρόεδρος Μανώλης Κολυμπάδης είναι ενδεικτικό για το τι βιώνει η ελληνική αποστολή: "Είχα δηλώσει στον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γ. Ανδριανό ότι η ομάδα μας δεν μπορεί να κερδίσει μεγαθήρια όπως η Κίνα, η Γερμανία, η Κορέα και η Ιαπωνία", από την λίστα βγάλτε την Ιαπωνία.

Η συνέχεια όμως ποια θα είναι; Παίζουμε με την Ουγγαρία. Για μένα το χειρότερο παιχνίδι μετά από την επική νίκη κόντρα στην Ιαπωνία. Θα προτιμούσα να αγωνιζόμασταν με μία εκ των Πορτογαλία και Γαλλία ώστε με αέρα νικητή να παίζαμε τα μεγάλα ντέρμπι.

Τώρα με την Ουγγαρία που είμαστε το φαβορί θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Κι όλα ξεκινάνε από το ποιος θα είναι ο τρίτος μας παίκτης που θα αγωνιστεί. Θα παίξει ο εξαιρετικός Πάπα ή ο Λαγογιάννης που είναι μάστερ στην άμυνα; Κι αυτό γιατί ο τρίτος παίκτης της Ουγγαρίας είναι ο Πατάντιους. Ο έμπειρος αμυντικός είχε κερδίσει τον Παπαγεωργίου στο λιγκ και ο Λάγο του είχε επιβληθεί με 3-0 στην PROB. Με τον Παταντίους να αγωνίζεται ως τρίτος παίκτης (σ.σ. αποκλείεται να αλλάξει γιατί θα χάσει και από Γκιώ και από Καλίν) είναι λογικό να βάλουμε στο παιχνίδι τον Λαγογιάννη, ώστε να έχουμε μία σίγουρη νίκη.

Από εκεί και πέρα, όμως, θέλει μεγάλη προσοχή. Στα σενάρια, που όλοι έχουμε κάνει τα πράγματα είναι λίγο πολύ απλά για να μπούμε στις 3 πρώτες θέσεις θα πρέπει να κερδίσουμε τις θεωρητικά δύο πιο αδύναμες ομάδες (Ουγγαρία και Ρουμανία), καθώς και μία εκ των Γαλλία ή Πορτογαλία. Αν το καταφέρουμε αυτό και με δεδομένο ότι η Ιαπωνία δεν θα χάσει άλλο ματς τότε θα βγούμε πρώτοι στον όμιλο και μπαίνουμε στην 8αδα απευθείας!

Αν χάσουμε από Γαλλία και Πορτογαλία τότε είναι πολύ πιθανό η Εθνική μας να μείνει στην 4η θέση καθώς θα υστερεί βαθμολογικά από τις άλλες δύο. Εκτός κι αν Γαλλία ή Πορτογαλία κάνουν κάποια γκέλα με Ρουμανία ή Ουγγαρία.

Οπερ σημαίνει ότι η νίκη επί της Ιαπωνία μπορεί να σημαίνει τα πάντα (σ.σ. δηλαδή η 1η θέση) αν κάνουμε το χρέος μας, αλλά μπορεί και να μην σημαίνει τίποτα.

Γι αυτό η προσωπική μου άποψη είναι ότι πρέπει να κοιτάξουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Παρά την σπουδαία εμφάνιση και νίκη του Πάπα πρέπει να παίξει ο Λάγο να κάνουμε το 2 στα 2 και να βάλουμε πλώρη για την πρώτη θέση στον όμιλο...

Είναι οξύμωρο πάντως που μιλάμε για σενάρια μέχρι και για την πρώτη θέση κι όλα αυτά γιατί εσείς ρε παλικάρια δεν μας κάνατε υπερήφανους απλά, μας κάνατε να χαμογελάσουμε! Μας φτιάξατε το κέφι και την μέρα και μας κάνατε να ονειρευτούμε κορυφή!

Κι αυτό κατά την ταπεινή μου άποψη δεν αλλάζει ακόμα και να βγούμε τελευταίοι στον όμιλο!!!!!

Τα μπράβο είναι λίγα. Πανό, Καλίν, Κώστα (επί τρία σ.σ. Πάπα κόους και Λάγο), Τάσο καλή συνέχεια ρε παιχταράδες!!! Η ηδονή είναι αυτό ακριβώς που έζησε σήμερα η πινγκπονιστική Ελλάδα και η συνέχεια αναμένεται καλύτερη.

Και μην ξεχνάμε και τις γυναικάρες μας που έχασαν 3-0 από Βραζιλία, αλλά το σκορ είναι πλασματικό!!!!

Θερμά συγχαρητήρια

Νίκος Λάκατας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου