Τα σενάρια για άνοδο και υποβιβασμό για την Α2 Ανδρών

Ο Βρεττάκος
Το συναρπαστικό πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών ολοκληρώνεται αυτό το Σαββατοκύριακο. Η Πρόοδος έχει πάρει το πρωτάθλημα και είναι αδιάφορη βαθμολογικά, ενώ στην ουρά η Ελευσίνα έχει πέσει, ενώ μόνο με θαύμα θα παραμείνει το Λουτράκι στην κατηγορία. Οσον αφορά τα μπαράζ 4 ομάδες διεκδικούν δύο εισιτήρια! Πόντιοι, Αρης, ΠΚΔΤ και ακόμη ένας σύλλογος θα μονομαχήσουν μέχρι εσχάτων για τις δύο θέσεις. Πάντως οι Πόντιοι και η παρέα του Τσεγγενέ και του Σγουρομάλλη έχουν μεγάλο προβάδισμα.




Σενάρια παραμονής: 

Ας ξεκινήσουμε από τα σενάρια των ομάδων που θα πέσουν, μιας και είναι πολύ πιο απλά τα πράγματα! Ουσιαστικά μόνο το Λουτράκι έχει ελπίδες παραμονής. Για να σωθεί, όμως, πρέπει να γίνει ένα... θαύμα! Καθώς θα πρέπει να κάνει τρεις νίκες και ταυτόχρονα ο ΔΑΟ Ταύρου ισάριθμες ήττες. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι ο Ποσειδώνας έχει να αντιμετωπίσει την Πρόοδο... επομένως δεν κερδίζει και δεν μένει στην κατηγορία. Πάντως λογικά ο ΔΑΟ θα κάνει τρεις ήττες...

Σενάρια για τα μπαράζ!

Εδώ τα πράγματα είναι πιο μπερδεμένα από... ποτέ! Η Βαθμολογία είναι ως εξής: Η ομάδα της επαρχίας έχει 26 βαθμούς, οι Πόντιοι 25 και ακολουθούν ο Αρης κι ο ΠΚΔΤ με 24.

Για τα Μελίσσια: Το μεγάλο... φαβορί για τα μπαράζ είναι τα Μελίσσια. Οι Πόντιοι έχουν το πιο εύκολο πρόγραμμα και μόνο αν... αυτοκτονήσουν θα χάσουν τα μπαράζ! Στο εναρκτήριο παιχνίδι του Σαββατοκύριακου παίζουν με την Πρόοδο. Ακόμα και να χάσουν (σ.σ. που είναι το λογικό, αν παίξουν οι άλλοι πλήρεις) θα πάνε στα μπαράζ γιατί αντιμετωπίζουν ΔΑΟ Ταύρου και Ελευσίνα. Με δύο νίκες θα πάνε στα μπαράζ,  επομένως δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα.

Για την ομάδα της επαρχίας: Μπορεί η ομάδα του Σγουρομάλλη και του Τσεγγενέ να είναι μπροστά στην βαθμολογία, αλλά έχουν το πιο δύσκολο πρόγραμμα, καθώς αντιμετωπίζουν δύο ομάδες που διεκδικούν την είσοδο στα μπαράζ! Τον ΠΚΔΤ και τον Αρη. Με δεδομένο ότι θα κερδίσουν την Βόχα θα χρειαστούν οπωσδήποτε μία νίκη στα δύο παιχνίδια για να πάνε μπαράζ. Ειδάλλως θα μπλέξουν άσχημα! Αν χάσει σε περίπτωση ισοβαθμίας μπορεί να είναι από κάτω, καθώς τον ΠΚΔΤ είχε κερδίσει με 4-3, ενώ από τον Αρη είχε χάσει με 4-2. Οπερ σημαίνει ότι αν ηττηθεί από τις δύο ομάδες σε περίπτωση ισοβαθμίας μένει εκτός. Ολα όμως εξαρτώνται από τους ίδιους, καθώς αν κερδίσουν είτε τον Αρη, είτε τον ΠΚΔΤ πάνε απευθείας στα μπαράζ!!!

Για τον Αρη:

Ο Αρης ενδέχεται να πληρώσει τις ήττες από το Γυμνάσιο και την Βόχα. Μόνο με θαύμα θα πάει στα μπαράζ, καθώς χρειάζεται το πιο πολύπλοκο σενάριο για να καταλάβει την τρίτη θέση. Για να πάει στα μπαράζ θέλει τρεις νίκες με Ελευσίνα, την ομάδα της επαρχίας και Γυμνάσιο και ταυτόχρονα να κάνει άλλη μία ήττα η ομάδα της επαρχίας (σ.σ. από τον ΠΚΔΤ).  Παράλληλα, όμως, χρειάζεται νίκη του ΠΚΔΤ επί της παρέας του Σγουρομάλλη και ταυτόχρονα ήττα του ΠΚΔΤ ή από Ελευσίνα ή από ΔΑΟ Ταύρου, κάτι που απλά δεν γίνεται!

Για τον ΠΚΔΤ:

Για την ομάδα του Ταύρου τα πράγματα είναι πολύ απλά! Χρειάζεται τρεις νίκες με ΔΑΟ Ταύρου, Ελευσίνα και την ομάδα της επαρχίας και ταυτόχρονα ο Αρης Νικαίας να κερδίσει την παρέα του Σγουρομάλλη. (σ.σ. Αν κερδίσουν την ομάδα του Σγουρομάλλη και του Τσεγγενέ με 4-3 και γίνουν όλα τα προαναφερθέντα, τότε το ποια ομάδα θα πάει στα μπαράζ θα κριθεί στα σετ!)

ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΠΕΡΔΕΜΑ

Υπάρχει ένα σενάριο τριπλής ισοβαθμίας στην δεύτερη θέση και είναι το εξής: Η ομάδα της επαρχίας κάνει μία νίκη και δύο ήττες, τα Μελίσσια κάνουν δύο νίκες και μία ήττα και ο ΠΚΔΤ ή ο Αρης πετύχουν τρεις νίκες! Τότε και οι τρεις ομάδες θα τερματίσουν με 30 βαθμούς!

Στην περίπτωση που συμβεί τριπλή ισοβαθμία με τον ΠΚΔΤ 

Πραγματικά το απόλυτο μπέρδεμα! Οι τρεις ομάδες θα έχουν από δύο νίκες και δύο ήττες στα μεταξύ τους παιχνίδια και δεν έχω ιδέα τι συμβαίνει σε αυτή την περίπτωση. Μετράνε τα παιχνίδια που έχουν κατακτήσει, τα σετ; Αν μετράνε τα παιχνίδια τότε τα Μελίσσια θα έχουν κατακτήσει 12 ματς και θα έχουν χάσει 14 ματς!

Ο ΠΚΔΤ θα έχει κατακτήσει 14 παιχνίδια (σ.σ. με δεδομένο ότι έχει κερδίσει την ομάδα της επαρχίας στην τελευταία αγωνιστική) και θα έχει χάσει 9 ματς συν όσα χάσει από τους Τσεγγενέ και Σγουρομάλλη την Κυριακή.

Ενώ η ομάδα της επαρχίας έχει κερδίσει 11 ματς συν όσα πάρει με τον ΠΚΔΤ και θα έχει χάσει 14 παιχνίδια...

Στην περίπτωση που συμβεί τριπλή ισοβαθμία με τον ΑΡΗ 

Αν οι τρεις ομάδες τερματίσουν στους 30 βαθμούς τότε ο Αρης θα πάει στα μπαράζ, καθώς θα έχει τρεις νίκες και μία ήττα. Από εκεί και πέρα για το ποια ομάδα θα ακολουθήσει θα εξαρτηθεί από τα... σετ, καθώς τα Μελίσσια και η ομάδα της επαρχίας θα έχουν από δύο νίκες και ισάριθμες ήττες, ενώ στα μεταξύ τους παιχνίδια μετράνε από μία νίκη και μία ήττα και μάλιστα με το ίδιο σκορ 4-3!!!

Καλά ξεμπερδέματα και καλή επιτυχία σε όλους!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου