Τα τρία βασικά προβλήματα του πινγκ πονγκ

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Μανώλης Κολυμπάδης και ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός Κώστας Βατσακλής. Αμφότεροι μίλησαν για τις τεράστιες επιτυχίες που είχαμε φέτος, αλλά και για τα πολλά προβλήματα που ταλανίζουν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Πιο συγκεκριμένα μίλησαν για τα τρία προβλήματα που κάνουν την ύπαρξη του αθλητισμού αβέβαιη.




Ο Μανώλης Κολυμπάδης μίλησε για τα τρία μεγάλα αγκάθια του ερασιτεχνικού αθλητισμού.


1) Το νομικό πλαίσιο που δίνει αντικίνητρα στην χορηγία αντί να την προτρέπει. Η πολιτεία μπορεί να μας ζήτησε να απευθυνθούμε στην ιδιωτική αγορά, αλλά με τον νόμο που υπάρχει καμία επιχείρηση δεν θέλει να επενδύσει στον αθλητισμό

2) Οι νέοι τρόποι πληρωμής των εργαζομένων των ομοσπονδιών μέσα από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών. Αυτό το καθεστώς πραγματικά πνίγει τις ομοσπονδίες, καθώς πρέπει να καταβάλει μέχρι τις 17 του μηνός όλο το ποσό για τις εισφορές, αλλά και την μισθοδοσία στην Ενιαία Αρχή. Από την στιγμή, όμως, που το κράτος δεν τηρεί τις ημερομηνίες πληρωμής τότε δεν υπάρχουν τα χρήματα να πληρωθούν, πράγμα που σημαίνει ότι θα πέφτουν τα πρόστιμα... Είναι χαρακτηριστικό ότι αν ο Υπουργός κ. Παναγιωτόπουλος υπογράψει σήμερα το χαρτί για να μπουν τα λεφτά, στις ομοσπονδίες θα φτάσουν μετά από 50 μέρες!!!

3) Η προβολή των αθλημάτων. Ο κ. Κολυμπάδης ζήτησε από τους δημοσιογράφους την προβολή τόσο του πινγκ πονγκ, όσο και των ερασιτεχνικών αθλημάτων, καθώς χωρίς την αναγνωρισιμότητα και με βάση την κρίση που διανύουμε το μόνο σίγουρο είναι ότι ο ερασιτεχνικός αθλητισμός κάποια στιγμή θα σβήσει.

Από την μεριά του ο Κώστας Βατσακλής στάθηκε στις αμέτρητες δυσκολίες που συναντάνε οι αθλητές για να πετύχουν τους στόχους τους. "Είμαστε επαγγελματίες, αλλά αμειβόμαστε ως ερασιτέχνες" όπως είπε χαρακτηριστικά. Ο coach αναφέρθηκε και στα προβλήματα που υπάρχουν για την ανεύρεση χρημάτων, ενώ ζήτησε να βρεθεί ένας χορηγός ώστε να μην πληρώνουν τα αεροπορικά εισιτήρια οι διεθνείς μας.
Μίλησε επίσης και για το φλέγον θέμα της απόσπασής του, καθώς δεν έχει υπογραφεί ακόμα κι ενδεχομένως να μην μπορέσει να πάει στο ερχόμενο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Στην συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκαν οι Καλλίνικος Κρεάνγκα, Παναγιώτης Γκιώνης, Μαρία Χριστοφοράκη, καθώς και η Χριστίνα Φίλη που ήταν η προπονήτρια της Εθνικής γυναικών στο Τόκυο.

Τέλος, ο πρόεδρος και ο ομοσπονδιακός τεχνικός ευχαρίστησαν μέσα από την καρδιά τους, τους διεθνείς αθλητές για όλες τις θυσίες τους, τους υπαλλήλους της ομοσπονδίας "που έχουν δώσει και την ψυχή τους" και κυρίως τους γονείς των μικρών αθλητών που με δικά τους χρήματα στέλνουν τους αθλητές στο εξωτερικό και γίνονται πιο ανταγωνιστικοί.


(αναλυτικό ρεπορτάζ της συνέντευξης το απόγευμα...)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου